Scanpix

Ingebrigtsen lo da spanjolene ville ha svar om Adegbenro

Ingebrigtsen lo da spanjolene ville ha svar om Adegbenro

13/09/2017 20:10Oppdatert 13/09/2017 20:54

Kåre Ingebrigtsen har tatt for seg Real Sociedad, men lar seg ikke skremme.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Torsdag kveld går Rosenborg på banen til første gruppespillkamp i Europa League borte mot Real Sociedad.

«La Real» står med tre strake seirer i innledningen av La Liga-sesongen og har bare Barcelona foran seg på tabellen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har latt seg imponere av spanjolenes sesongstart, men var likevel offensiv på onsdagens pressekonferanse før møtet.

– Å vinne tre av tre i denne ligaen er bra. De har vært dyktige og litt heldige, men det er en meget bra prestasjon av dem.

– De har ingen verdensstjerner på laget, men et godt kollektiv med spillere med masse gode ferdigheter. Det er laget som har vunnet tre kamper på rad i serieåpningen her, ikke enkeltspillere som har vunnet for dem, sa Ingebrigtsen.

RBK-sjefen fikk støtte av sin kaptein Mike Jensen.

– Vi har ikke lagt merke til noen spesielle spillere. Vi kjenner lagets styrker og vet hvordan de forksjellige spillerne er, men det er ikke sånn at vi har plukket ut spesielle spillere. Vi vet de har en offensiv høyreback, gode midtbanespillere og en sterk spiss. Mer detaljert har vi ikke gjort det. Vi vet de er gode, men vi må fokusere mest på oss selv, sa Jensen.

Kapteinen mener laget kommer godt forberedt etter å ha vært gjennom lignende oppgjør mot både Celtic og Ajax i Champions League- og Europa League-kvaliken.

– Jeg tror det blir mye likt som mot Ajax og Celtic. Sociedad kommer nok til å ha mye ball og vi kommer forhåpentligvis til å få kjørt noen kontringer. Så får vi se om vi tør å bygge videre på det vi har vært gode på, spesielt hjemme mot Ajax da vi klarte å holde på ballen når vi vant den. Vi kommer hit med selvillit og jeg håper vi kan ta de sjansene vi får, sa Jensen.

Til tross for at Rosenborg trakk både Real Sociedad og Zenit i gruppen, i tillegg til Vardar Skopje, var både Jensen og Ingebrigtsen klar på at trønderne ikke er kommet for å være noen kasteball i gruppen.

– Vi ønsker å være den ubehagelige klubben som vil ødelegge for de to lagene som er veldig sikre på at de går videre, sa Ingebrigtsen.

– Vi har tro på at det er mulig å gå videre. Som alltid i Europa må vi prestere vårt aller beste. Det er veldig gode lag og vi har ikke råd til å spille dårlige kamper, da taper vi. Men vi har selvtillit etter kvaliken og vi går for det. Men vi vet det blir vanskelig. Vi er kommet hit for å spille, ikke bare være med, sa Jensen.

En spiller spanjolene har bitt seg merke i er Rosenborgs ferske 15-millionerskjøp Samuel Adegbenro. Nigerianeren kom inn fra benken og scoret både i borte- og hjemmeoppgjøret mot Ajax i kvaliken. De spanske journalistene var nysgjerrige på om Adegbenro ble å se fra start torsdag, og «bruttern» kunne ikke dy seg.

– Han er best når han kommer inn fra benken, lo Ingebrigtsen, før han ble mer alvorlig.

– Laget har jeg bestemt meg for, men han får vente til i morgen med å få vite hva det blir, sa han.

0
0