Solbakken reagerer på danske fotballeksperter: – Høres merkelig ut

Oppdatert 07/12/2017 klokken 22:23 GMT+1

Ståle Solbakken og FC København sikret seg avansement fra gruppespillet i Europa League.

Solbakken

KØBENHAVN/OSLO (Eurosport.no):
Tre poeng og seier. Det var det FC København og Ståle Solbakken trengte før hjemmemøtet med Sheriff fra Moldova.
En triumf mot de gulkledde ville sikre FCK avansement fra gruppen. Avhengig av resultatet i den andre kampen i gruppen mellom Zlín og Lokomotiv Moskva kunne danskene sikre seg gruppeseieren.
Det ble fullfest og en komfortabel seier til FCK etter dødballmål fra Pieros Sotiriou og Michael Lüftner i første omgang. Det betyr at Solbakken og hans lag er klare for 16-delsfinale. Der blir danskene useedet ettersom de endte som nummer to i gruppen bak Lokomotiv Moskva som vant 2-0 i sin kamp.

Eurosports danske fotballeksperter stemplet en litt kjedelig og tam omgang som «norsk» i pausen. Konfrontert med utsagnet etter kampen reagerer Solbakken på uttalelsene fra de danske ekspertene.
– Jeg synes det høres merkelig ut. Jeg vet ikke hva de mener med det. Det blir ofte slik i fotball at man må møre motstanderen litt. Problemet i første omgang var at vi tok avslutningene litt tidlig og at vi ikke hadde is i magen til å vente den ekstra pasningen som gjorde at skudd og innlegg gikk bak mål. I andre omgang var vi litt kaldere og de ble litt mer sliten noe som førte til at rommene ble litt større. Det er heller ikke uvanlig, sier Solbakken til Eurosport.no.
Dette er tredje gangen klubben tar seg videre fra gruppespillet i Europa League og en kjærkommen opptur FCK som har slitt i høst. 17 poeng er de bak Brøndby i den danske Superligaen, men nå fortsetter eventyret i Europa for Ståle Solbakken og hans spillere.
Lettelsen var stor i Parken noe FCK-spiller Nicolai Boilesen ikke la skjul på. Han mener det ville vært en katastrofe om klubben hadde røket ut. Resultatene satte et visst press på spillerne før kampen mot Sheriff.
– Vi er alltid presset i FCK, fordi det forventes å vinne mesterskapet hvert år og at vi gjør det godt i Europa, men i år har vi bare ikke gjort det godt nok i den hjemlige ligaen. Det satte enda mer press på oss i kveld for at vi skulle gå videre. Hvis vi ikke hadde gjort det ville det ha vært katastrofalt. Vi er veldig fornøyd med at vi i Europa har vist stabilitet og går videre, sier Boilesen til Eurosport.no.

Sylskarp dødballfot

FCK gikk rett i strupen på gjestene og allerede i kampens første minutt fikk Federico Santander en fin sjanse til å sende verten i føringen, men keeper fikk reddet forsøket fra spissen.
Etter pause satte danskene inn et massivt press på Sheriff og i det 56. minutt løsnet det for Solbakkens menn. En presis corner fra Benjamin Verbič fant Pieros Sotiriou inne foran mål. Angriperen stanget ballen i nettet rett foran hjemmefansen. Det kokte i Parken.
Mindre stemning ble det ikke tre minutter senere. Igjen fikk FCK corner og Verbič' innlegg fant denne gangen Michael Lüftner som stanget ballen i mål. Da capo fra vertene og Verbič fikk igjen vist frem sin sylskarpe dødballfot.

Så rødt: – Sterkt dømt

I det 69. minutt ble Sheriff redusert til ti mann da Jairo ble utvist for en takling på Zeca. Reprisen viste at det var en korrekt avgjørelse.
– Det er sterkt dømt etter min mening, kommenterte Eurosports Petter Bø Tosterud.
Nå tok det fyr på kampen. 13 minutter før slutt fikk gjestene straffe da Denis Vavro la Vitalie Damascan i bakken på klønete vis. Ziguy Badibanga satte straffen i stolpen og fikk avverget.