• Se Real Sociedad - Rosenborg i Europa League! Se kampen på Eurosport Player og MAX fra 20:25.
Mot Ajax stod Andrè Hansen gang på gang og reddet Rosenborg helt bakerst. Keeperen storspilte og viste at han kan være moden for et høyere nivå. Selv innrømmer 27-åringen at han drømmer om å kunne ta steget ut en dag og føler seg moden for å kunne prøve seg på et høyere nivå.
For at den drømmen skal ha noe håp om å bli realisert tror keeperen at han må vise seg frem i de seks kampene i Europa League mot Zenit, Vardar og Real Sociedad. For det er ikke lett å komme seg ut innrømmer Hansen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Det skjer veldig lite forflytninger på keepermarkedet. I år er det vel bare Manchester City som bruker 300 millioner kroner på en keeper fra Portugal, mens du ser i det tyske, franske eller spanske markedet at det er veldig lite skifter på den plassen. Det er i alle fall ikke interessant for meg i den alderen jeg er i nå, å gå til en klubb der jeg ikke er tiltenkt å spille. Det må bli en plass ledig etter eller annet sted. Da er det antakeligvis 10 til 20 keepere som er aktuelle for den ene ledige plassen, sier Hansen til Eurosport.no.

Vil ikke ut som andrekeeper

Tidligere har Brighton vært interessert i keeperen. 27-åringen fikk med seg ryktene.
– Jeg visste at Brighton skulle følge med. Det var tidligere i vår da de var i Championship. Men jeg skjønte fort da de rykket opp at det var små sjanser for å komme seg dit. Det er i alle fall positivt at noen følger med. Da er du et steg nærmere, sier Hansen.
– Nå er vi i gruppespillet i høst. Det sier seg selv at hvis man skal komme seg ut må man prestere der også. Det er i alle fall fine muligheter for å vise at man holder nivået. Jeg synes i alle fall selv at jeg har gjort det i denne kvaliken hittil. Jeg fikk god erfaring med å vise meg frem i 2015 også. Jeg er ikke redd for at jeg ikke skal takle nivået. Det synes jeg har gjort i de kampene som har vært, fortsetter han.
I november er Hansen forhåpentligvis ferdig med jusstudiene. Nå er han i full gang med innspurten på masteroppgaven om Byggherreforskriften. Det ligger an til en travel høst for 27-åringen, men fotballen har hovedfokuset. For Hansen trives godt i Trondheim og vil ikke dra ut for enhver pris, men han har lyst til å finne ut hvor langt kan nå. Slik som alle andre fotballspillere, men å være andrekeeper er uaktuelt.
– Jeg trives så godt med å spille fotball. Det er vanskelig å si før du har fått et tilbud. Si at jeg skulle ha fått et tilbud fra en Premier League-klubb og være back up der. Akkurat her og nå ville jeg har sagt nei.
Saken fortsetter under bildet:

Andrè Hansen og Rune Jarstein

Foto: Eurosport

Jarstein mener Hansen er moden for en større liga

Etter overgangen til Rosenborg foran 2015-sesongen har keeperen tatt nye steg. I RBK har han måtte se at lagkompis etter lagkompis har tatt steget ut og realisert proffdrømmen. Sist var det Fredrik Midtsjø som gikk til AZ Alkmaar.
Keeperen tror lagkompisene gjorde gode klubbvalg og selv tror han at han kunne ha vært moden for å prøve seg i Belgia eller Nederland.
– Jonas Svensson har kommet seg til Alkmaar og Ole Selnæs til Frankrike. Det er gode klubber og gode steg. Det antakeligvis ikke for stort. Det er gode ligaer med interesse. Alt fra 20 0000 til 50 000 på tribunen. Det er et trøkk som du ikke opplever i Eliteserien hver helg. Akkurat den biten er jeg litt sjalu på, innrømmer RBK-keeperen.
På landslaget har Hansen etablert seg som andrekeeper bak Rune Allmenning Jarstein. Landslagskompisen roser RBK-keeperen og tviler ikke et sekunder på at han kunne har klart seg i en bedre liga enn Eliteserien.
– Andrè er en kjempekeeper. Det har han vist helt siden han var i Odd. Han har tatt store steg år etter år. For meg er han en toppkeeper som har gjort det veldig bra. Det viste han mot Ajax også. At han har et europeisk nivå i seg, sier Jarstein til Eurosport.no.
  • Se Real Sociedad - Rosenborg i Europa League! Se kampen på Eurosport Player og MAX fra 20:25.

– Han har litt peiling i alle fall

Rosenborg-keeperen setter stor pris på rosen fra Jarstein.
– Det er hyggelig at han sier det. Det jeg kan ta med meg fra det er at han spiller på et høyere nivå til daglig. Han spiller i en av de fire toppligaene i Bundesligaen. Han kjenner på et godt nivå hver eneste helg. Han har litt peiling i alle fall. Jeg tror mange spillere kunne ha spilt på et høyere nivå så lenge man får prøve seg på nivået. Du må tilegne deg nivået, sier Hansen, og trekker frem en spiller som Tom Høgli:
– Da han spilte i Tromsø synes alle at han var en god spiller, men det var ikke så mange som trodde at han skulle spille i FC København og Club Brugge og i tillegg få en haug med landskamper. Men så fort som han fikk prøve seg på nivået og fikk muligheten til å spille et par kamper, så tok han nivået. Slik tror jeg det er for mange her i Norge også.
– Er det slik for deg også?
– Jeg er nok kommet til det stadiet der jeg er klar for det. Om du hadde fått ti kamper i Bundesligaen skulle du ha fått spilt på deg den erfaringen og lært seg det nivået som kreves der, men så lenge jeg ikke får gjort det er det vanskelig.
Saken fortsetter under bildet:

Andrè Hansen

Foto: Eurosport

– En solid keeper

Også Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal har latt seg imponere over Rosenborg-keeperens storspill i denne sesongen. Han synes at Hansen er en jevn keeper.
– Mot Ajax har han en andel i avansementet. Han er god på det meste. Han er bra med ballen og er bra på streken. Egentlig har han ikke noen definitive svakheter, men heller ikke noen utpregede styrker. Han gjør en god jobb. En solid keeper som jobber jevnt og trutt, sier Rekdal.
Torsdag venter Real Sociedad på bortebane. I gruppespillet håper han å kunne gjennskape atmosfæren han opplevde mot Ajax på Lerkendal.
– En ting er å spille fotball for å få bli så god som mulig, men det handler også om å spille for opplevelser også. Får vi to hjemmekamper nå med det trøkket, stemningen og ikke minst spenningen er en kjempeerfaring. Skulle det være slik at jeg spiller i Rosenborg de neste ti årene vil jeg verdsette denne opplevelsen veldig høyt, sier Hansen.

Ser frem til Zenit-kamp

27-åringen fikk erfaring fra Europa League-gruppespillet i 2015. Det endte med fire tap og to uavgjorte i en gruppe med Lazio, St-Étienne og Dnipro. Rosenborg-keeperen mener laget er bedre rustet foran årets gruppespill.
– Det som er spennende i år er at jeg tror vi står litt sterkere særlig taktisk i forhold til 2015. Hvis du sammenligner lagene tror jeg ikke det er så stor forskjell på nivået. Vi gjorde en meget god sesong i 2015. Vi fikk oss noen aha opplevelser mot Lazio for eksempel og kynisme da vi møtte Dnipro. Det var egentlig de vi klarte å hamle opp med. Der tror jeg vi står hakket rustet til nå etter de opplevelsene og den erfaringen vi har fått mot Celtic og Ajax.
– Hvilke av de seks kampene er det du ser mest frem til?
– Zenit borte med ny stadion og forhåpentligvis full hus gleder jeg meg til.
  • Se Real Sociedad - Rosenborg i Europa League! Se kampen på Eurosport Player og MAX fra 20:25.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19