Endelig opptur for Wenger: – Sikret fantastisk utgangspunkt

Oppdatert 08/03/2018 klokken 21:37 GMT+1

Milan hadde ikke tapt i 2018. Det var til Arsenal kom på besøk.

arsenal milan

AC Milan - Arsenal 0-2 (0-2):
Arsenal og Milan ligger nærmest likt på tabellen i hjemlig liga – i hvert sitt land, naturligvis. Arsenal ligger på 6. plass med 45 poeng i Premier League og Milan ligger med 44 poeng på 7. plass i Serie A. Men det virket ikke å være «jevngode» lag som møttes på San Siro torsdag kveld.
De første minuttene av kampen var det AC Milan som tok kontrollen, men det gikk ikke lang tid før de totalt mistet styringen.
Arsenal var glitrende og tok helt over initiativet i kampen – noe de gjorde alvor av da kvarteret ble nådd. Henrikh Mkhitaryan klarte å vri seg unna all motstand inne i 16-meteren og klinket ballen i mål.
– Det er ikke ufortjent at Arsenal går opp i ledelsen her, sa Eurosports kommentator Kjetil Rekdal.

Mange tekniske feil

Det virket ikke som om kampen betydde like mye for italienerne som det gjorde for Wengers menn. Arsenal var kvikke og presise i angrepsspillet sitt, i tillegg til at de hadde god kontroll bakover.
– Aggressiviteten i forsvarsspillet til Arsenal har vært eksemplarisk, sa Rekdal midtveis i første omgang.
Samtidig var det et Milan-lag som leverte uvant mange tekniske feil.
Det skulle straffe seg. Arsenal lot ikke italienerne hvile, og ei heller ville engelskmennene gi fra seg dominansen. Det så lenge ut til at 0-1 var resultatet som skulle stå til pause, men med de fire minuttene som ble lagt til, var det fire minutter ekstra til Arsenal å vise seg fram på.
Ett minutt før tilleggstiden var ute fikk målscorer Mkhitaryan en eventurlig mulighet til å sette sitt andre, men ballen gikk i tverrligger. Like etter serverte Mezut Özil en nydelig pasning til Aaron Ramsey. Ramsey lekte seg alene mot keeper, rundet og satte et flott punktum for førsteomgangen til Arsenal – med 2-0-ledelse inn i garderoben.
Se målet til Mkhitaryan her. Saken fortsetter under videoen.

Større press

Til tross for at Milan trengte endring i pausen, ble det ikke gjort noen bytter inn mot andre omgang. Og det var heller ikke mye som tydet på at hjemmelaget ville komme tilbake i kampen. Det første byttet for Milan lot vente på seg helt til 63. minutt, da Hakan Çalhanoglu gikk ut til fordel for Nikola Kalinic.
Etter dette kom litt mer ballbesittelse til italienerne, samtidig som Arsenal la seg lavere. Neste bytte kom snaue fem minutter senere, og da var det klart at trener Gennaro Gattuso ville ha mer futt i sine utvalgte. André Silva ble satt innpå, mot Cutrone. Silva har scoret seks ganger i Europa League denne sesongen.
Men det ville seg ikke for hjemmelaget. Til tross for langt større press enn i første omgang, var det ikke mye trussel over spillet til Milan og resultatet med to baklengsmål sto seg.
Arsenal tok derfor med seg to herlige bortemål fra første oppgjør.
– Arsenal får 2-0 med i bagasjen til London. Det gir et fantastisk utgangspunkt for returkampen, konstaterte kommentator Rekdal da kampen ble avblåst.
Se sammendrag av kampen her. Saken fortsetter under.

Målrikt

Det ble scoret en rekke mål i de første åttendedelskampene torsdag. Dette ble resultatene i de øvrige kampene som startet kl. 19.00:
Borussia Dortmund – Red Bull Salzburg 1-2
CSKA Moskva - Lyon 0-1
Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 3-0
Tidligere Viking-spiller Valon Berisha herjet med Borussia Dortmund. Se video her: