Populære sporter
All sport
Vis alt

Bendtner avslører neste sesongs mål

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 28/11/2017 klokken 14:16 GMT+1

I 2018 vil Nicklas Bendtner vil skyte Rosenborg til Champions League.

Nicklas Bendtner

Foto: Scanpix

ULLEVAAL STADION (Eurosport.no): På Fotballfesten mandag mottok Nicklas Bendtner det synlige beviset på at han er årets målkonge i Eliteserien. Tross en ujevn start på sesongen ble ikke dansken overrasket over at han ble toppscorer med 19 mål.
– Jeg forventet at sesongen gikk slik den endte. Det var vanskelig å komme i gang i starten. Vi var et nytt lag som skulle spille sammen. Jeg hadde trodd at jeg skulle score flere mål i de første kampene enn det jeg gjorde, men jeg hadde en sterk avslutning. Det var viktig, sier Bendtner til Eurosport.no.
  • Se Vardar – Rosenborg torsdag 7. desember på Eurosport Player og MAX klokken 21.05

Ville stemt på lagkompis

– Hvor mye betyr en toppscorertittel i Norge for deg?
– Det er den første jeg har fått. Det er en fjær i hatten. Det lå ikke an til å bli slik i starten, men etter hvert ble det bedre. Dette betyr selvfølgelig mye.
Bendtner stakk også av med prisen for årets scoring. En perle mot rivalen Molde. Spissen var også nominert til prisen for årets spiller, men den stakk lagkompis Tore Reginiussen av med. Helt fortjent mener 29-åringen.
– Selv ville jeg ha stemt på Tore. Han har vært fantastisk hele sesongen. Han har vært en kriger for oss og en utrolig viktig brikke.

Vil skyte Rosenborg til Champions League

Før siste serierunde bekreftet Bendtner til Eurosport.no at han nærmest kan garantere at han vil ikle seg Rosenborg-drakten også til seriestart 2018. Dansken er klar på hvorfor en ny sesong med trønderne frister.
– Nå spilte vi Europa League i år. Til neste år skal vi prøve å spille Champions League. Så vil vi gjerne prøve å vinne serien og cupen. Vi skal også utvikle troppen, selv om vi har vært et skritt foran de andre klubbene denne sesongen. Vi har stadige ting vi kan arbeide med. Det skal vi bli bedre til slik at vi blir sterke neste sesong, sier Bendtner.
Nå har spissen også fått en innføring i skisport av lagkaptein og landsmann Mike Jensen.
– Jeg bor på rom med Mike Jensen og han ser av og til litt på ski etter kamper. Det er ikke noe jeg selv følger helt med på, men Mike satte meg litt inn i det.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame