På vei til den beryktede Westfalenstadion - eller Signal Iduna Park - i april 2017 ble Dortmunds spillerbuss angrepet av tre veibomber.
Nå i underkant av 10 måneder i ettertid snakker 27-årige Marc Bartra ut om hendelsen i en høring mot gjerningsmannen, Sergei W. Fox Sports var blant de første internasjonale mediene til å omtale Dortmund-spillerens vitnesbyrd, som fant sted i Berlin mandag.
– Jeg fryktet for livet mitt. Jeg fryktet at jeg aldri kom til å se familien min igjen, sa Bartra under høringen, sitert i Washington Post.
Fotball
Haaland kåret til Europas beste unge spiller
21/11/2020 KLOKKEN 09:32

Fikk konsekvenser

Den spanske midtstopperen uteble fra spillerstallen i om lag en måneds tid etter hendelsen, først og fremst grunnet en operasjon i det ene håndleddet.
Dermed gikk Dortmund-stopperen glipp av en essensiell del av innspurten i hjemlig serie, samt at han måtte se sine lagkamerater ryke ut av Champions League mot fjorårets europeiske hit Monaco.
Men det var imidlertid ikke den eneste konsekvensen Bartra måtte gjennomgå, forteller han selv.
Ifølge den spanske midtstopperen har det florert med negativ omtale i diverse medier, hvor det hevdes at han fortsatt sliter med å komme seg etter bombeangrepet.
For å slå tilbake mot ryktene, og for å understreke at hendelsen er fortid og at han har kommet styrket ut av det hele, delte han følgende på Twitter i går formiddag:

Nektet å se bombemannen i øynene

Da han i går formiddag ga sitt testimonium var også angriperen til stede. BBC skriver vedrørende hendelsen at gjerningsmannen prøvde å unnskylde seg overfor Bartra, men at spilleren i stedet for å imøtekomme unnskyldningen la hendene foran øynene.
Bartra mener altså selv at han har kommet seg styrket ut av det hele, og at han nå kan legge hendelsen bak seg og fortsette å fokusere på fotballen.
Samtidig legger han ikke skjul på at bussangrepet var en mørk og dyster dag i hans liv.
– Angrepet forandret livet mitt. Jeg er glad jeg er i live, sier Batra.
Bundesliga
Haaland-dobbel sikret seriesølvet for Borussia Dortmund
20/06/2020 KLOKKEN 15:39
Champions League
Haaland og Dortmund overkjørt og utslått av PSG
11/03/2020 KLOKKEN 21:55