Populære sporter
All sport
Vis alt

Bartra snakker ut om bombeangrepet: – Jeg fryktet for livet mitt

Trond Arvid Alund

Oppdatert 30/01/2018 klokken 15:44 GMT+1

I forkant av fjorårets kvartfinalekamp mot Monaco i Champions League ble Dortmund-bussen angrepet. Nå snakker den tidligere Barcelona-stopperen ut om hendelsen.

Marc Bartra

Foto: Scanpix

På vei til den beryktede Westfalenstadion - eller Signal Iduna Park - i april 2017 ble Dortmunds spillerbuss angrepet av tre veibomber.
Nå i underkant av 10 måneder i ettertid snakker 27-årige Marc Bartra ut om hendelsen i en høring mot gjerningsmannen, Sergei W. Fox Sports var blant de første internasjonale mediene til å omtale Dortmund-spillerens vitnesbyrd, som fant sted i Berlin mandag.
– Jeg fryktet for livet mitt. Jeg fryktet at jeg aldri kom til å se familien min igjen, sa Bartra under høringen, sitert i Washington Post.

Fikk konsekvenser

Den spanske midtstopperen uteble fra spillerstallen i om lag en måneds tid etter hendelsen, først og fremst grunnet en operasjon i det ene håndleddet.
Dermed gikk Dortmund-stopperen glipp av en essensiell del av innspurten i hjemlig serie, samt at han måtte se sine lagkamerater ryke ut av Champions League mot fjorårets europeiske hit Monaco.
Men det var imidlertid ikke den eneste konsekvensen Bartra måtte gjennomgå, forteller han selv.
Ifølge den spanske midtstopperen har det florert med negativ omtale i diverse medier, hvor det hevdes at han fortsatt sliter med å komme seg etter bombeangrepet.
For å slå tilbake mot ryktene, og for å understreke at hendelsen er fortid og at han har kommet styrket ut av det hele, delte han følgende på Twitter i går formiddag:

Nektet å se bombemannen i øynene

Da han i går formiddag ga sitt testimonium var også angriperen til stede. BBC skriver vedrørende hendelsen at gjerningsmannen prøvde å unnskylde seg overfor Bartra, men at spilleren i stedet for å imøtekomme unnskyldningen la hendene foran øynene.
Bartra mener altså selv at han har kommet seg styrket ut av det hele, og at han nå kan legge hendelsen bak seg og fortsette å fokusere på fotballen.
Samtidig legger han ikke skjul på at bussangrepet var en mørk og dyster dag i hans liv.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame