Onsdag setter Rosenborg-spillerne seg på flyet for bortekamp i Europa League mot Zenit St. Petersburg i St. Petersburg.
Foran reisen kommer tidligere Rosenborg-spiller og Russland-proff Stefan Strandberg med en advarsel til sin tidligere klubb.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
27-åringen, med erfaring fra russisk toppfotball og Krasnodar, forteller om en svært uhyggelig tribunekultur hos torsdagens RBK-motsander.
– Det klart verste stedet jeg har vært. Tribunekulturen er nok litt verre i nord enn i sør, men er helt fin de fleste stedene i Russland. Bortsett fra i St. Petersburg. Der er det ille, sier han til Adressa.
Strandberg mener Rosenborg-spillerne må forberede seg på både rasisme og homohets fra hjemmelagets supportere.
– Utenlandske spillere skal forberede seg litt før de spiller bortekamp mot Zenit St. Petersburg. De er ikke så glad i mørkhudede. Jeg hadde min første kamp fra start for Krasnodar nettopp i St. Petersburg. Vi vant 2-0, og det haglet med apelyder og slike ting mot utlendingene våre. Det er blitt bedre de siste årene, men Samuel Adegbenro kan nok komme til å merke det.
Sportssjef i Rosenborg Stig Inge Bjørneby sier til samme avis at de ikke vil forberede noen enkeltspillere mer enn andre.
– Dersom en av våre spillere blir utsatt for noe, er hele laget der. Vi vil ikke forberede én spiller mer enn andre. Vi står sammen. Vi går i kampen for hverandre. Ikke bare de på banen, men hele delegasjonen som er med nedover, sier han.
Han håper sikkerhetsopplegget rundt oppgjøret er nok til å unngå at spillerne hans får gjennomgå.
– Vi må sette vår lit til sikkerhetsopplegget, og til UEFA. Det bør få dramatiske konsekvenser dersom arrangementet går utenfor sikkerhet-rammene UEFA har satt, men utover det er det ikke noe stort tema for oss.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19