Brann ligger godt an til å gå videre til tredje kvalikrunde i Europa League etter torsdagens 1-0-seier borte mot Ruzomberok. Hvis bergenserne gjør jobben hjemme venter Everton i neste kvalikrunde. Det ble klart etter fredagens trekning.
  • Det avgjørende oppgjøret mellom Brann og Ruzomberok ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge torsdag 20. juli kl. 18.45.
– Det er et lag vi har møtt før og får vi muligheten så vet vi jo alle at det blir tøft. Samtidig lever vi i den troen om at alt er mulig, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til BT.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Han poengterer at jobben kun er halvveis i jobben for å kunne møte Everton, ser han en fordel med at det ble nettopp Premier League-laget i en eventuell neste runde.
– Man ønsker alltid å få en motstander hvor sjansen er størst mulig, men det er sånn i Europa og det er mange gode lag. De er utenfor sesong og vi møter de på bortebane først. Det kan være gunstig. Vi må ha to kamper med maks uttelling skal vi eventuelt klare det, sier Soltvedt til BT.
Odd, om det slår ut Vaduz (vant 1-0 borte), har trukket kroatiske Dinamo Zagreb.
Haugesund, som vant 3-2 hjemme mot Lech Poznan, har trukket vinneren av maltesiske Valletta og nederlandske Utrecht.
Andre kvalikrunde avgjøres altså torsdag 20. juli. Tredje kvalikrunde spilles 27. juli og 3. august. Alle de norske lagene får bortekamp først om de skulle gå videre til tredje runde.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21