Genk hadde et godt utgangspunkt etter å ha scoret to mål (2-3-tap) i bortemøtet i Vigo i påsken. Belgierne kunne avansert med en 1-0-seier.
Hjemmelaget hadde ballen mest og spilte seg til flere gode muligheter, men fikk ikke uttelling for overtaket.
Etter 63 minutter slo gjestene til. Ballen ble brutt høye oppe på Genks banehalvdel av Celtas danske Pione Sisto. Han satte fart og avsluttet med å banke ballen i mål fra 16–17 meter, mens vertenes spillere nærmest ble stående og se på.
Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
Fire minutter senere var det Genk sin tur til å bryte høyt oppe på banen. Leandro Trossard fant en luke i Celta-forsvarer og skrudde ballen bort i lengste hjørne for Celta-målvakt Sergio Álvarez.
Mot slutten av kampen fikk den storvokste nordmannen seg en smell etter en kollisjon med Omar Colley, men han kom seg raskt opp på beina igjen.
Celta er i sin første semifinale i en europacup.

Ekstraomgang-bonanza

Schalke så ut til å snu 0-2-tap borte til 3–2 sammenlagt over Ajax etter ekstraomganger torsdag. Ajax spilte med ti mann i 40 minutter etter at Joël Veltman ble utvist (to gule kort).
Men nederlenderne fikk den livsviktige reduseringen seks-sju minutter før slutt. Den kom ved Nick Viergever. Kort etter ble det også 3–2.
Det sikret Ajax plass i fredagens semifinaletrekning.
Heller ikke den siste kvartfinalen ble avgjort til full tid. Lyon hadde med seg en 2-1-ledelse til Tyrkia og Besiktas, men hjemmelaget slo tilbake og da sluttsignalet gikk for 90 minutter stod det 2-1 til hjemmelaget.
Med 3-3 sammenlagt måtte det både ekstraomganger og straffekonk til for å skille lagene. Der viste franskmennene seg som de kaldeste fiskene. Maxime Gonalons ble Lyons helt da han satte inn den avgjørende straffen til 7-6-seier på straffekonk.
(©NTB)
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54