Ajax-Lyon 4-1:
Ajax kjørte over Lyon i en ellevill fotballkamp hjemme på nydøpte Johan Cruijff Arena onsdag kveld.
Nederlenderne ga seg ikke før det stod hele 4-1 i målprotokollen i den første av to semifinaleoppgjør.
UEFA Europa League
UEFA vil straffe Lyon for rasistisk oppførsel
19/03/2018 PÅ 16:18
Bertrand Traoré (2), Kasper Dolberg og Amin Younes sørget for vertenes scoringer, mens Mathieu Valbuena satte franskmennenes redusering.
(Artikkelen fortsetter under vidoen)

Lyon best i banespillet

Lyon var det førende laget i innledningsminuttene, men med lagets store stjerne Alexandre Lacazette plassert på benken, klarte ikke franskmennene å spille seg til de helt store mulighetene.
Hjemmelaget slet med å få kontroll på banespillet og ble løpende mye i mellom, men var til gjengjeld kliniske da mulighetene bød seg. Hakim Ziyech fant Bertrand Traoré med et godt slått frispark. Den utleide Chelsea-angriperen satte hodet til ballen og styrte inn 1-0-ledelse i det 25. minutt.
Knappe ti minutter senere doblet Kasper Dolberg ledelsen etter å ha blitt headet gjennom av Traoré, som denne gangen hadde tatt på seg servitørrollen. Gjestene fra Lyon kunne på sin side ikke skryte av veldig godt forsvarsspill i sekundene før dansken plasserte ballen i nettet bak Anthony Lopes.
Minuttet før pause kunne, og burde, det stått 3-0. Amin Younes stakk inn fra venstrekanten og ble spilt fri av Davy Klaassen, men tyskeren maktet ikke å overliste Lopes som vartet opp med en god redning.
Dermed gikk lagene til pause på 2-0 til hjemmelaget.

Tok fyr etter pause

Det tok imidlertid ikke mer enn tre minutter av andreomgang før 3-0 var et faktum. Nok en gang var det Younes som gjorde et godt løp og kom alene med Lopes. Denne gangen stoppet tyskeren litt opp før avsluttet, noe som gjorde at Lyons sisteskanse fikk en hånd på ballen. Det var imidlertid ikke nok til å forhindre at den ikke snek seg over linjen, til tross for Mouctar Diakhabys desperate forsøk på å avverge nok et baklengsmål.
Lyon kastet det de hadde i angrep i jakt på redusering og viktige bortemål. Midtveis i omgangen fikk Bruno Génésios menn uttelling ved Mathieu Valbuena.
Minuttene som fulgte ble en sjansebonanza uten like i begge ender av banen. Men der alle andre bommet, var Traoré nok en gang kontant da sjansen bød seg. Ajax rullet opp et mønsterangrep i ekte Cruyff-stil og fra dødlinjen kunne Ziyech servere Traoré med sin tredje målgivende pasning for dagen.
– For en fotballkamp. Ajax lever virkelig opp til det nye navnet på stadion her. Dette er fotball med stor F, sa Eurosport-kommentator Frode Marti.
Slik startet lagene:
Ajax: Onana - Tete, De Ligt, Sánchez, Riedewald - Ziyech, Klaassen, Schöne - Traoré, Dolberg, Younes
Lyon: Lopes - Jallet, Nkoulou, Diakhaby, Morel - Tousart, Gonalons - Cornet, Tolisso, Valbuena - Fekir.
UEFA Europa League
Everton-spilleren ble liggende livløs på banen: – Rett og slett ekkelt å se på
02/11/2017 PÅ 18:58
UEFA Europa League
Tilskuer med barn på armen angrep Lyon-keeperen: – Helt ute av kontroll
19/10/2017 PÅ 21:01