FCSB - Viking 1-2
Kevin Kabran og Sondre Bjørshol scoret målene som sikret rogalendingene et flott utgangspunkt foran hjemmekampen neste uke.
Det startet imidlertid tøft for de norske gjestene som fikk en tidlig kalddusj.
UEFA Europa Conference League
Boniface matchvinner mot Hareides Malmö
15/09/2022 KLOKKEN 21:09
FCSB gikk opp i ledelsen etter tre minutter ved Florinel Coman, men kun ett minutt senere var lagene like langt da Kabran utlignet. Etter en drøy halvtime sendte Bjørshol Viking i ledelsen, noe som holdt til seier.
FCSB styrte store deler av kampen og presset Viking stort. Gjestene lå dypt, ofret seg i duellene og rensket unna det som kom mot dem.
Til slutt kunne de juble for en svært sterk og viktig seier på vei mot et eventuelt gruppespill i Conference League.

Tidlig baklengs

Vinneren av dobbeltoppgjøret går inn i gruppespillet i Conference League, som trolig er verdt et sted mellom 35-40 millioner kroner for alle lag som får plass der.
Coman sendte vertene i føringen tidlig. David Miculescu stanget først ballen i tverrliggeren, før den falt til Coman som enkelt satte den i mål bak en sprellende Patrik Gunnarsson i Viking-buret.
Hjemmejubelen sto seg ikke lenge. Ett minutt senere driblet Kabran seg fri mellom tre hjemmespillere og satte ballen i hjørnet fra kanten av 16-meteren.

Kranglet ballen i mål

Etter 35 minutter endte en dødball i mål for Viking. Viljar Vevatne headet ballen tilbake i feltet, og Bjørshol kastet seg fram og fikk kranglet ballen i mål til ellevill jubel fra de mørkeblå.
I annen omgang var Vevatne svært nære ved å sette ballen i eget mål, men Gunnarsson reddet mesterlig.
FCSB kjempet lenge for uavgjort og et utgangspunkt foran neste ukes retur på kunstgresset, men Viking holdt unna og kunne juble til slutt.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Ekspertens Molde-børs etter tapet i Stockholm: – Streng lærdom
15/09/2022 KLOKKEN 18:53
UEFA Europa Conference League
Poenget røk på overtid for «røde» Molde: – Mulig vi er litt slitne
15/09/2022 KLOKKEN 18:38