Populære sporter
All sport
Vis alt

Trekningen er klar: LSK kan møte belgisk klubb

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 18/07/2022 klokken 14:51 GMT+2

Lillestrøm, Molde og Viking skal alle forsøke å ta seg videre fra den andre kvalifiseringsrunden i Conference League de kommende ukene. Nå er en eventuell motstander i tredje runde trukket.

LSK

Foto: NTB

Molde skal opp mot Elfsborg i andre runde, LSK skal spille mot finske SJK og Viking skal måle krefter mot tsjekkiske Sparta Praha denne uken.
Returoppgjøret spilles neste uke. Nå er det også klart hvem de møter dersom de tar seg videre sammenlagt.
  • Molde møter i så fall Kairat (Kasakhstan) eller Kisvarda (Ungarn)
  • For Viking venter eventuelt Motherwell (Skottland) eller Sligo Rovers (Irland)
  • Lillestrøm får enten Royal Antwerpen (Belgia) eller FC Drita (Kosovo)
LSK har på papiret fått den vanskeligste trekningen dersom Royal Antwerpen gjør jobben mot Drita. Den belgiske klubben kommer fra en god sesong ligasesong. De endte på en 4. plass bak Club Brügge, Union Saint-Gillois og Anderlecht.
Det venter hjemmekamp først for alle de norske lagene dersom de tar seg videre. Oppgjørene i den tredje runden 4. og 11. august.

Kan bli nordisk duell

Tidligere mandag ble også den tredje runden i Champions League trukket. Dersom Bodø/Glimt tar seg forbi Linfield i andre runde, venter enten Zalgiris eller Malmö. Der er den svenske klubben storfavoritt. Det samme kan sies om Bodø/Glimt i møtet med Linfield.
I fjor tok Malmö seg til gruppespillet i Champions League. Der fikk svenskene det tøft, og endte med ett poeng i gruppen bestående av Juventus, Chelsea og Zenit.
Bodø/Glimt røk ut allerede i første Champions League-kvalifiseringsrunde i fjor, da de møtte den polske seriemesteren Legia Warszawa.
Likevel ble det et eventyr i Europa, ettersom Bodø/Glimt tok seg til et gruppespill i Conference League. Der gikk de senere hele veien til en kvartfinale.
Dersom Bodø/Glimt skulle ryke i en eventuelt tredjerunde, vil de være sikret et nytt gruppespill i Europa. Da vil de regjerende norske seriemesterne gå inn i playoffen til europaligaen. Ryker de der, er det rett inn i Conference League-gruppespill.
Sett denne?
picture

Kritisk Henriksen snakket ut med fansen: – Er skikkelig skuffet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame