• Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på discovery+ og MAX
Mens Viking kvalifiserte seg til Europa etter å ha sikret tredjeplassen i 2021-sesongen, åpnet Europa-døren seg for Lillestrøm da Molde vant cupfinalen tidligere i år. Molde var allerede kvalifiserte med andreplassen i Eliteserien, og alle de norske lagene går dermed inn i den andre kvalifiseringsrunden i Conference League.
Onsdag var representanter fra de norske lagene på plass i Nyon i Sveits for å følge UEFA-trekningen.
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
11 TIMER SIDEN
Der ble det klart at Viking skal opp mot Sparta Praha fra Tsjekkia og Lillestrøm møter enten Flora Tallinn (Estland) eller SJK Seinäjoki (Finland). Molde, som var seedet i trekningen, skal møte svenske Elfsborg.
Molde åpner på hjemmebane, mens både Viking og Lillestrøm avslutter på eget gress/kunstgress.
Kampene spilles 21. og 28. juli.

Spåmannen Mesfin

Sportsjef i Lillestrøm Simon Mesfin er på plass i Sveits, og i forkant av trekningen uttalte han til LSKs Twitter-konto at ønsket seg vinneren av Flora Tallinn og SJK Seinäjoki. Det traff Mesfin godt på.
– Jeg tror jeg skal spille lotto på lørdag jeg nå, ler sportssjefen på telefon fra Nyon.
– Neida, vi tar ikke lett på denne kampen, tvert i mot. Det var det vi hadde håpet på, det skal vi ikke legge skjul på, men et tøft dobbeltoppgjør, legger han til.
– Hvor mye vet du om de to lagene?
– Vet litt historisk sett og hvor de ligger på tabellen, men vi kommer nok til å reise for å se dem i løpet av den neste måneden for å analysere og se hvor de står, svarer Mesfin, som selv tror at estiske Flora Tallinn er favoritten over to kamper mot finnene.

Glimt-motstander klar

På samme sted tirsdag ble det klart at Bodø/Glimt, som er kvalifisert inn i den første Champions League-kvalifiseringsrunden, møter KI Klaksvik fra Færøyene.
Vinneren av den kampen møter enten The New Saints (Wales) eller Linfield (Nord-Irland).
Taperen av kampen mellom KI og Glimt møter vinneren av PFC Ludogorets 1945 (Bulgaria) eller FK Sutjeska (Montenegro) i Conference League-kvaliken.
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avviser bruk av storskjerm – innrømmer at målet skulle vært godkjent
12 TIMER SIDEN