Populære sporter
All sport
Vis alt

Trekningen er klar: Disse møter Lillestrøm, Viking og Molde i Europa

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 15/06/2022 klokken 15:39 GMT+2

Onsdag ettermiddag ble det klart hvilke lag Molde, Lillestrøm og Viking skal bryne seg på i de første kvalifiseringskampene i Conference League.

Veton Berisha, Mads Hedenstad Christiansen og Magnus Grødem.

Foto: NTB

  • Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på discovery+ og MAX
Mens Viking kvalifiserte seg til Europa etter å ha sikret tredjeplassen i 2021-sesongen, åpnet Europa-døren seg for Lillestrøm da Molde vant cupfinalen tidligere i år. Molde var allerede kvalifiserte med andreplassen i Eliteserien, og alle de norske lagene går dermed inn i den andre kvalifiseringsrunden i Conference League.
Onsdag var representanter fra de norske lagene på plass i Nyon i Sveits for å følge UEFA-trekningen.
Der ble det klart at Viking skal opp mot Sparta Praha fra Tsjekkia og Lillestrøm møter enten Flora Tallinn (Estland) eller SJK Seinäjoki (Finland). Molde, som var seedet i trekningen, skal møte svenske Elfsborg.
Molde åpner på hjemmebane, mens både Viking og Lillestrøm avslutter på eget gress/kunstgress.
Kampene spilles 21. og 28. juli.

Spåmannen Mesfin

Sportsjef i Lillestrøm Simon Mesfin er på plass i Sveits, og i forkant av trekningen uttalte han til LSKs Twitter-konto at ønsket seg vinneren av Flora Tallinn og SJK Seinäjoki. Det traff Mesfin godt på.
– Jeg tror jeg skal spille lotto på lørdag jeg nå, ler sportssjefen på telefon fra Nyon.
– Neida, vi tar ikke lett på denne kampen, tvert i mot. Det var det vi hadde håpet på, det skal vi ikke legge skjul på, men et tøft dobbeltoppgjør, legger han til.
– Hvor mye vet du om de to lagene?
– Vet litt historisk sett og hvor de ligger på tabellen, men vi kommer nok til å reise for å se dem i løpet av den neste måneden for å analysere og se hvor de står, svarer Mesfin, som selv tror at estiske Flora Tallinn er favoritten over to kamper mot finnene.

Glimt-motstander klar

På samme sted tirsdag ble det klart at Bodø/Glimt, som er kvalifisert inn i den første Champions League-kvalifiseringsrunden, møter KI Klaksvik fra Færøyene.
Vinneren av den kampen møter enten The New Saints (Wales) eller Linfield (Nord-Irland).
Taperen av kampen mellom KI og Glimt møter vinneren av PFC Ludogorets 1945 (Bulgaria) eller FK Sutjeska (Montenegro) i Conference League-kvaliken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame