Stjernegalleri til Åråsen: – Katastrofe om de ikke går videre

Oppdatert 04/08/2022 klokken 12:22 GMT+2

Torsdag møter Lillestrøm det belgiske laget Royal Antwerp i Conference League-kvalifiseringen. Tidligere Vålerenga- og Antwerp-profil spår et spennende oppgjør mellom de to klubbene.

Toby Alderweireld, Vincent Janssen og Radja Nainggolan.

Foto: Getty Images

  • Se Lillestrøm - Tromsø søndag klokka 18 på discovery+
Det ble nok en stor runde for de norske lagene i kvalifiseringen til Conference League forrige uke, der både Viking, Molde og Lillestrøm tok seg videre. LSK gjorde kort prosess med finske SJK Seinäjoki og avanserte videre til neste runde kvalifiseringen.
Nå står Royal Antwerp for tur.

Flere verdensstjerner

Første oppgjør i kvalifiseringen skjer hjemme på Åråsen for Fugla. Der møter de et profiltungt Antwerp-lag. De siste to årene har trener Mark van Bommel, som tidligere har trent både Barcelona og Bayern München, hentet flere stjerner til laget sitt.
Både de tidligere Tottenham-profilene Toby Alderweireld, Vincent Janssen og den tidligere Inter-spilleren Radja Nainggolan er blant spillerne i Royal Antwerp. I tillegg er også kjente spillere som Ritchie de Laet, Viktor Fischer og Björn Engels en del av laget.
– De har spyttet inn enormt med penger på profiler, forteller den tidligere Antwerp-spilleren Simen Juklerød til Discovery.
PS: Stopperbauta Toby Alderweireld har meldt forfall til kampen mot Lillestrøm grunnet «smerte i kroppen», det melder avisen 7sur7.
Juklerød kom fra Vålerenga til det belgiske laget i 2018, og har fire sesonger med klubben bak seg. Han spiller for tiden i Genk, men har tiden i Antwerp friskt i minne.
– Antwerp har skyhøye ambisjoner for Europa-spill. Det hadde vært katastrofe for dem å ikke gå videre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Målscoreren reagerte i pausen: - Han prøver å niple meg

«Hardcore» fans

Det belgiske storbesøket som kommer til Norge er ikke det eneste som kan være en fordel for gjestene, ifølge den tidligere Antwerp-spilleren. Han mener den norske og den belgiske ligaen på mange måter har flere fellestrekk – med unntak av én ting. Det som kan være avgjørende for oppgjøret til slutt, kan bli rammene rundt det.
– Belgisk fotball er ikke så ulik norsk, men de har veldig bra fans og supportere. Antwerp er den eldste klubben i Belgia, så supporterne er veldig dedikerte, forteller Juklerød om Antwerp-fansen.
– De er ganske engelsk-aktige – kaster øl og herjer. Litt «old school«» hardcore. Det blir trøkk.
Juklerød tror returoppgjøret i Belgia vil bli den største utfordringen for den norske klubben, da hjemmefansen er enormt dedikert. Det kan også bli vanskeligere for Fugla når det onsdag ble klart at klubben får sanksjoner for supporterbråk under oppgjøret mot SJK Seinäjoki. Dermed er det fortsatt uklart om den velkjente kanarifansen kan få reise til Antwerp for del to av oppgjøret.

– Ikke få temposjokk

Lillestrøm-trener Geir Bakke tror kampen i stor grad vil handle om å være godt organisert og å ikke bli overveldet av spillet til Antwerp. Den belgiske klubben har vist seg å være sterke ved flere anledninger, og er helt i toppen sammen med de belgiske storklubbene Union Saint-Gilloise, Anderlecht og Club Brugge.
– Det handler om å ikke få temposjokk. Det går fort, og de holder et høyt tempo i både i press og i angrep, forteller han til Discovery.
I motsetning til Juklerød, tror Bakke at det belgiske laget har en fordel med å spille i den ligaen de gjør. De har holdt et høyt nivå i den belgiske toppligaen og forrige sesong havnet de på en solid fjerdeplass i hjemlig liga.
– Belgia er en toppnasjon. Det blir ingen hokus pokus for oss, fortsetter han.
– Muligheten er der, men det blir spennende. Vi har nesten et helt lag uten Europa-cup-erfaring, så vi gleder oss til oppgaven. Det kiler ordentlig dette her.
I forrige Europakamp ble det stortriumf for Lillestrøm, med en sammenlagt 6-2-seier. Antwerp fikk et litt mer diskrè kampresultat i Kosovo mot Drita, hvor de sammenlagt vant 2-0. Juklerød har på samme måte som Bakke troen på at det kan gå for fugla i Europa.
– Antwerp er nok favoritter, men jeg tror Lillestrøm kan klare det, avslutter Juklerød.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame