Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde sløste med sjansene: – En frustrerende kamp

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 18/08/2022 klokken 23:23 GMT+2

Molde var det beste laget på Aker stadion torsdag kveld, men effektiviteten var det verre med. Wolfsberger tok første stikk i den første playoff-kampen til Conference League.

Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her

AKER STADION:
Molde - Wolfsberger 0-1 (0-1)
Erling Moes gutter var favoritter før den første playoff-kampen mot Wolfsberger fra Østerrike, og det var tydelig et tent Molde-lag som løp ut på kunstgresset med vissthet om at seier her kunne gi et godt utgangspunkt inn mot returoppgjøret neste uke.

Effektive gjester

Dobbeltoppgjøret mot Wolfsberger er romsdalingenes siste hinder før et potensielt gruppespill i Conference League, og hjemmelaget stormet i angrep fra første sekund. Molde styrte store deler av den første omgangen, og plukket med seg hele ni cornere og 12 skudd på mål etter de første 45'.
Alikevel var det Wolfsberger-spillerne som kunne gå inn i garderoben med en ledelse. Gjestene fra Østerrike var ikke ofte innom Moldes halvdel, men når de nærmet seg Jacob Karlstrøm ble det som oftest svært farlig. Etter halvspilt første omgang ble det så farlig at ballen endte i mål etter en heading fra midtspiss Tai Baribo. En fryktelig smell for Erling Moe og Molde, som kan prise seg lykkelig over at bortemål ikke betyr like mye lenger.
Kampbildet i den andre omgangen fortsatte der det slapp i den første. Molde trøkket på, men slet voldsomt med å overliste en god Hendrik Bonmann i borteburet.
Både Kristoffer Haugen, Datro Fofana og Magnus Wolff Eikrem kom til store sjanser, men både sisteskansen og stolpen stod i veien for det inneffektive hjemmelaget.
Dermed er Molde nødt til å vinne i Østerrike neste uke for å komme seg til gruppespillet i Conference League.

Fortsatt tro på avansement

Etter kampen sendte Erling Moe spillerne sine i garderoben istedenfor til pressesonen.
– Vi har en veldig god åpning. Vi er særdeles udyktige når vi slipper inn mål. En frustrende kamp. Jeg synes vi rister det av oss, og fortsetter å skaper sjanser, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery etter kampslutt.
– Jeg tror de har 15 hodeskader utpå her, men sånn er det. Det hører til spillet. Nå får vi dra ned dit og se om vi kan få rettet på det. Jeg anser sjansene våre der nede som gode, fortsatte han.
Se hva Kristoffer Haugen sa til Discovery etter kampen:
picture

Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame