Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmann klar for Europa-møte mot Glimt: – De kommer til å kjenne trøkket

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 08/11/2022 klokken 13:40 GMT+1

I februar møter Bodø/Glimt polske Lech Poznan til playoff i Conference League. Der spiller norske Kristoffer Velde.

Kristoffer Velde

Foto: NTB

  • Se Bodø/Glimt mot Strømsgodset i Eliteseriens siste runde på discovery+
– Jeg har spilt mot Bodø/Glimt før, men jeg ble «happy» nå. Det skal bli gøy å komme hjem til Norge, sier Lech Poznans Kristoffer Velde til Discovery.
Velde er fra Kopervik i Rogaland og har flere ganger vært innom A-laget til Eliteserie-klubben Haugesund. Det var hans siste stoppested før overgangen til polske Lech, der han har funnet seg til rette siden overgangen i januar 2022.
– Vi er videre i Conference League, og skal til å spille siste kampen før ferie nå. Det har vært en bra høst nå. Vi fikk ny trener i sommer, og det har gått over all forventning. Samtidig har det gått bedre i Europa enn i serien.
23-åringen har blitt hyppig brukt siden sin ankomst, og står i den polske toppdivisjonen Ekstraklasa med 13 opptredener og ett mål. I Europa er statistikken en litt annen. Der har han fire målpoeng på fem kamper – tre mål og en målgivende.

Mange likheter

Med to seiere, tre uavgjort og ett tap plasserte Lech Poznan som nummer to i gruppa. Villarreal ble suveren gruppevinner, men ikke uten et tap mot det polske laget. Velde selv var den ansvarlige for å sende laget sitt i føringen i seierskampen.
Selv mener hovedpersonen at den nye tilværelsen i klubben ikke har bydd på de største forskjellene fra norsk toppdivisjon.
– Det er mye likt mellom Polen og Norge, men det er litt mer fysisk her. I tillegg er det enda større engasjement blant supportere, og det er mer blæst rundt fotballen enn det er i Norge. Nivået er også litt høyere.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ber lagkameraten holde seg unna: – Da får jeg begynne å takle han

– Vært litt rusk der

Trekningen mandag avslørte at Lech Poznan ble Bodø/Glimts motstander i neste års Conference League-playoff. Selv har Velde vært inventar i flere oppgjør mot fjorårets seriemester.
– Jeg tror jeg aldri har spilt mot Bodø/Glimt og slått de, så det hadde vært kult å gjøre, forteller 23-åringen.
Det nærmeste koperviksbuen har vært å seire mot de gulkledde fra nord, var i uavgjortoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Haugesund i 2019. Da sto blant annet 23-åringen selv på scoringslista. I Europa tror han at det kan bli andre sjanser for seier.
– Vi er et fysisk lag. Vi må være på vårt beste om vi skal slå Bodø/Glimt. Det blir spennende, men jeg tror vi har en bra sjanse. De har vært bra i år, men det har vært litt rusk der, sier Velde.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Pellegrino om mulig Glimt-forlengelse: – Ikke vurdert noe annet enda

– Det kommer til å være trøkk

I tillegg til å være et fysisk lag, mener Velde mye av trøkket også kan komme fra supporterne på tribuna - både i Polen og på hjemmebane.
– De har spilt en del i Europa, men de kommer til å kjenne trøkket i Polen, sier han og legger til:
– Men det kommer nok til å være trøkk på Aspmyra også. Vi har en ultra-gjeng som er ganske engasjert, så de følger etter. Jeg vet ikke hvor mange som er lov på bortefeltet, men de stiller med så mange de kan der.
Den polske ligaen spiller siste runde før en omtrent to måneder lang ferie står på trappene. Tidlig i januar startes ligaen opp igjen, som er stor forskjell fra norsk toppfotball - hvor serien avsluttes i november og en ny sesong ikke starter igjen før i april.
– Etter neste kamp går vi på en lang ferie, så begynner sesongen vår igjen i januar. Jeg tror vi har en fordel der, forteller 23-åringen.

Tror Glimt mister flere spillere

Bare to snaue måneder etter serieslutt, åpnes et nytt overgangsvindu for vinteren i Norge. Der forventes det flere avskjedener med profiler, som følger etter Nikita Haikin som har annonsert sin avskjed allerede etter sesongslutt.
I tillegg til den russiske sisteskansen er andre store navn på utegående kontrakt. Ola Solbakken har allerede tatt sin avskjed med klubben, imens Alfons Sampsted, Anders Konradsen og toppscorer Amahl Pellegrino også har kontrakter som kun strekker seg til slutten av sesongen. Sampsted har selv fortalt til Avisa Nordland at han trolig har spilt sin siste kamp med de gule. Toppscoreren har blitt tilbudt en fornying av kontrakten, uten at den er signert.
– Mitt fokus har vært på Bodø/Glimt og det riktige for meg er å ta alt dette her etter sesongen. Spesielt med tanke på at tilbudet fra klubben ikke har vært på bordet før nå nylig, var Pellegrinos svar til Discovery på spørsmål om forlening av kontrakten.
Velde har også inntrykket av at flere spillere vil forlate Glimt før oppgjøret mot Lech Poznan.
– Jeg tror Glimt mister flere spillere, så det blir spennende hva de kommer til å stille med i februar, sier han.
Sett denne?
picture

Vetlesen ble matchvinner: – Gullhår i ræva

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame