Populære sporter
All sport
Vis alt

LSK straffes av UEFA – må ut med nærmere en halv million kroner

Even Lübeck

Oppdatert 03/08/2022 klokken 11:38 GMT+2

Lillestrøm har blitt ilagt en rekke sanksjoner av UEFA etter bortekampen mot SJK i Finland 21. juli. Klubben har fått bøter på nesten 500.000 kroner.

Lillestrøm feirer Ifeanyi Mathews drømmescoring

Foto: NTB

LSK mottok tirsdag kveld informasjonen fra UEFA der det ble formidlet følgende sanksjoner på bakgrunn av hva som skjedde på LSK-supporternes felt under Europa Conference League-kvalifiseringskampen i Finland 21. juli.
Klubben har fått bot for å ha brukt bluss, for å kaste objekter og for å ha laget bråk på tribunen. Klubben har fått bøter på til sammen 47.750 euro, som tilsvarer 473.388 kroner. Ifølge UEFA har klubben 90 dager på seg til å betale.
Det melder klubben på sine hjemmesider.
Fra UEFA heter det som følger:
1. To close disciplinary proceedings against Lillestrøm SK for alleged blocking of public passageways.
2. To fine Lillestrøm SK €11,000 for lighting of fireworks.
3. To fine Lillestrøm SK €26,750 for throwing of objects.
4. To fine Lillestrøm SK €10,000 and to ban Lillestrøm SK from selling tickets to its away supporters for the next one (1) UEFA club competition match, for crowd disturbances.
LSK jobber nå med å avklare om det er mulig å påklage beslutningen om at klubben ikke får ha supportere i sin neste bortekamp i UEFA-regi (punkt 4), forteller daglig leder Robert Lauritsen til Discovery.
– Vi må få full klaring rundt punkt fire. Betyr det at vi ikke kan reise til Antwerpen med bortefans? Hva med de som reiser for seg selv? Vi sitter igjen med ganske mange spørsmål. Punkt fire er veldig defus og klønete skrevet. Vi må se hvilke muligheter som finnes for å endre deler av den dommen rundt punkt fire. Vi jobber med all mulig dokumentasjon vi kan, sier han.
– Samtidig vet vi reglene til UEFA. At vi får nesten 300.000 kroner i bot for å ha kastet noe ut på banen er også strengt. Jeg var tilstede og vi kastet ett par ølbegere. Det var ingen farlige gjenstander. I tillegg hadde vi med bluss som skapte en fantastisk ramme rundt kampen.
– 500.000 kroner i bot er veldig, veldig mye penger for Lillestrøm. Vi hadde ikke akkurat ambisjoner om å få en bot på 500.000 kroner, sier Lauritsen og ler.
De gulkledde tok seg videre mot nevnte SJK etter 1-0-seier borte og 5-2-seier hjemme. Klubben møter Royal Antwerp på Åråsen torsdag i kvalifiseringen til conferenceligaen. En uke senere venter bortekampen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame