Populære sporter
All sport
Vis alt

Europa-eventyret fortsetter for Viking

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 11/08/2022 klokken 23:30 GMT+2

Viking tok seg komfortabelt videre i Conference League etter en jevn kamp ved hjelp av drømmestarten fra forrige oppgjør.

Viking

Foto: NTB

Sligo Rovers - Viking 2-5 (1-5)
Stavanger-laget fikk kvalifiseringens avansement etter å ha beholdt storledelsen i Irland. De møtte et Sligo Rovers-lag som var betydelig mer offensive på hjemmebane, men tok seg likevel komfortabelt videre mot irene.

Drømmeredning

Tidlig i kampen kunne det merkes en tydelig forskjell på de to lagene som møttes i Stavanger i forrige Conference League-oppgjør. Sligo Rovers var hakket mer påskrudd enn Viking, og fikk betalt like før pause. Et godt innlegg og en god del flaks skulle til for at ballen gikk mellom bortestengene. Innlegget gikk innom Sondre Bjørshol som på uheldig vis sørget for at den gikk i bue over islandske Patrik Gunnarson og i mål.
Vikings første skudd på mål kom etter 51 minutter, men det ble ingenting ut av dette. Det ble heller ingen flere storsjanser for de mørkeblå.
Det skulle bli en helteredning fra Gunnarson som ble Vikings store bragd for kvelden. Irene fikk straffespark etter å ha blitt lagt i bakken i feltet, men Gunnarson var våken. Han gikk riktig vei og reddet straffen, og da returen kom fikk han også blokket den.
Kampen endte 1-0 i Irland, og ble dermed en overlegen sammenlagtseier til Viking som avanserte videre med et 5-2-resultat. Dermed møter Viking den rumenske storklubben Steaua Bucureşti til playoff før det eventuelle Conference League-gruppespillet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame