Oppdatert 11/08/2022 klokken 21:27 GMT+2

De belgiske forhåndsfavorittene satte en stopper for Lillestrøms Europa-drøm.

Geir Bakke

Royal Antwerp - Lillestrøm 2-0 (5-1)
For til tross et 3-1 tap på Åråsen i bagasjen, reiste Lillestrøm til Belgia med et håp om å snu det hele på bortebane.
Det ble derimot en hakket for stor oppgave for romerikingene, som måtte se seg slått 2-0 i returoppgjøret mot Royal Antwerp FC i den tredje kvalifiseringsrunden i Conference League.
Dermed et kanarifuglene ute av Europa, etter et sammenlagtresulat som til slutt ble 5-1 i favør det belgiske topplaget.

Slik var kampen

Det tok bare elleve minutter før hjemmelaget gikk opp i ledelsen ved Anthony Valencia. Scoringen kom etter at Royal Antwerp utnyttet en feil fra Pål André Helland og spilte seg gjennom. Belgierne vant som nevnt 3-1 på Åråsen forrige uke, og for LSK forsvant håpet omtrent før bortekampen hadde kommet i gang.
Etter en times spill viste avslutningsstatistikken 10-1 til vertene og 58-42 (prosent) i ballbesittelse. Det var med andre ord hjemmelaget som styrte det meste. Og da 69 minutter var spilt, økte innbytter Birger Verstraete ledelsen til 2-0. Han fikk en enkel jobb med å heade ballen i nettet fra kloss hold.
Verken Igoh Ogbu, Gjermund Åsen eller Ifeanyi Mathew (inn fra start i 2.-omgangen) var med i startoppstillingen til LSK-trener Geir Bakke.
Lillestrøm spilte uten supportere på plass. Klubben ble straffet av Uefa med en bot på nesten 500.000 kroner og forbud mot å selge billetter til Belgia-oppgjøret til egne fans. Bakgrunnen var en episode under kamp i Helsingfors tidligere i sommer.