Oppdatert 29/07/2022 klokken 08:12 GMT+2

Lillestrøm tok seg enkelt videre til tredje kvalifiseringsrunde i Conference League. I hovedrollen på Åråsen var LSKs islandske spiss.

Holmbert Fridjonsson

Lillestrøm - SJK 5-2 (6-2 sammenlagt)
Før kampen mot SJK hadde Holmbert Fridjonsson i snitt scoret hvert 83. minutt i LSK-drakt. Det snittet skulle islendingen forbedre ytterligere da finnene kom på besøk til Åråsen.
Den 195 centimeter høye spissen fant veien til nettmaskene tre ganger, og kunne med det juble for sitt første hat-trick i LSK-trøya.
Selv om det ble Fridjonssons store dag, kunne også Colin Rösler juble for sin første scoring. Ifeanyi Mathew tegnet seg også på scoringslisten.
Med 6-2 sammenlagt er LSK klare for tredje kvalifiseringsrunde. Der møter de belgiske Royal Antwerp.

Trøblet i starten

Lillestrøm var favoritter før kamp, men SJK viste at de ikke hadde reist til Norge med en plan om å være en kasteball. De første 15 minuttene var det gjestene som styrte spillet, men litt mot spillets gang skulle Ifeanyi Mathew sende Lillestrøm i føringen. Yildren Ibrahimaj fant nigerianeren på 16-meteren, og LSK-veteranen kontrollerte inn 1-0 med bredsiden.
Etter dette tok LSK initiativ i kampen, men så var det SJK sin tur til å få en scoring litt ut av ingenting. Gjestene utnyttet en fæl tversoverpasning fra kveldens første målscorer, og Nooa Laine sørget for 1-1 etter halvtimen med et skudd som gikk via en LSK-forsvarer.
Plutselig ble det litt høyere skuldre og mer nerver hos hjemmelaget, men islandske Fridjonsson sørget for at tilskuerne på Åråsen kunne pustet lettet ut fem minutter før pause. Ibrahimaj slo inn et hjørnespark som fant pannebrasken til islendingen. Med hodet sørget han for at LSK kunne gå inn med en 2-1-ledelse, 3-1 sammenlagt.

Klasseforskjell etter hvilen

Etter pause var det ingen som helst tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Først var Fridjonsson nære ved å sette inn sin andre sju minutter ut i andreomgang, men gjestenes keeper vartet opp med en fantomredning.
Det skulle vise seg å være et frampek på hva som ville komme.
Fire minutter fikk Fridjonsson nok en mulighet. Denne gang viste 29-åringen at han også kunne bruke beina. Han la ballen over på venstrefoten og avsluttet via en SJK-forsvarer. Ballen droppet ned bak en sjanseløs Uusitalo.
Men islendingen var ikke ferdig med det. I det kampuret bikket timen spilt, skulle han igjen være på rett plass til rett tid. LSK spilte seg, som så mange ganger før i kampen, seg fri på venstresiden. Vetle Dragsnes fant Fridjonsson på ny. Ingen av SJK-forsvarerne klarte å hamle opp med den høyreiste spissen, som kunne stange inn sitt tredje for kvelden.
Lillestrøm var ikke ferdigscoret. Seks minutter før slutt skulle Colin Rösler score sitt første LSK-mål etter et hjørnespark.
Diego Rojas sørget for et trøstemål på overtid, men det hadde ingenting å si for «Fugla», som nå kan fly videre i Europa.

Alle de norske lagene med videre

Lillestrøm er ett av fire norske lag som har tatt seg videre i Europa denne runden. Onsdag tok Bodø/Glimt seg forbi Linfield med knusende 8-1 sammenlagt.
Molde hadde sikret seg et godt utgangspunkt før de tok turen til Elfsborg. Etter å ha havnet under 0-1, snudde romsdalingene det og vant 2-1 i Sverige. Sammenlagt vant de 6-2.
Den største prestasjonen står Viking bak. Mange forventet at de ville få det tøft mot det tsjekkiske storlaget Sparta Praha, men en sen scoring av Mai Traore sørget for at Viking vant 2-1 sammenlagt.