Det europeiske fotballforbundet bekrefter i en uttalelse at det blir åpnet disiplinærsak.
Det kommer frem kun kort tid etter at Glimt bekreftet at de ville politianmelde Romas keepertrener Nuno Santos, etter en hendelse mellom Santos og Kjetil Knutsen, i spillertunnelen like etter kampslutt torsdag.
«Romas oppførsel er ikke bare et fysisk angrep på Kjetil Knutsen, det er et systematisk angrep på Glimts verdier. Vi kan ikke som en liten klubb stå med lua i hånden og godta en slik oppførsel», skrev Glimt i pressemeldingen fredag.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32

Videobevis

Torsdag slo Glimt Roma 2-1 etter en snuoperasjon i andre omgang på Aspmyra . Det var den første av to kvartfinalekamper mellom lagene i conferenceligaen. Etterpå steg temperaturen inne i garderobeområdet.
Politiet ble tilkalt, og situasjonen mellom Knutsen og Santos skal ha oppstått.
Italienske medier, og Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini, meldte tidlig at det var Knutsen som gikk til «angrep» på Santos og ikke motsatt. Glimt er derimot av en helt annen oppfatning.
Ifølge Bodø-klubben finnes det også en video som beviser angrep på Knutsen.
«Roma bombarderer mediene med usannheter, i et forsøk på å skjule den usportslige oppførselen. Glimt vet at det eksisterer en video av hendelsen, som viser angrepet på Knutsen fra representanter for Romas støtteapparat. Denne videoen har klubben sett. Vi krever at offentligheten får tilgang til denne videoen som UEFA besitter.» skriver de i meldingen.

Kvelertak

Kjetil Knusetn har også uttalt seg om hendelsen i pressemeldingen fra Glimt fredag ettermiddag. Der hevder han at Santos skal ha tatt kvelertak på han. Knutsen beskriver tumultene med en av José Mourinhos assistenter slik:
– Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg.
Bodø/Glimts daglig leder Frode Thomassen bekrefter til VG at Knutsens respons var å legge Santos i bakken.
– Det stemmer. Det skjedde etter det fysiske angrepet som kom fra keepertreneren. Så slapp han opp. Kjetil har opptrådt veldig bra.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26