Trondsen knuste Moldes drøm om Europa: – Ekstra godt å senke Molde

Andreas Hopen

Oppdatert 12/08/2021 klokken 23:24 GMT+2

Molde kom under på ny, utlignet seks minutter på overtid, men måtte gi tapt etter straffesparkkonkurranse

Se høydepunktene: Europa-exit for Molde etter straffedrama (Med tillatelse fra VG)

Molde - Trabzonspor 1-1 (4-4) 4-5 etter straffer.
Matchvinner Anders Trondsen var veldig glad etter at han avgjorde kampen i sin første kamp på over ett år.
– Det er min første offisielle kamp etter korsbåndskaden min. Det ble ekstra spesielt, og det betyr mye for meg å få avgjøre det. Gjorde ekstra godt å gjøre det mot Molde også, sier Trondsen til VG etter kampslutt.
Han forteller om en tøff skadeperiode.
– Det var veldig tøft i starten. Det var krykker i syv uker, og lite løpetrening de første tre månedene, men jeg har blitt fulgt godt opp av de i Trabzon, sier Trondsen videre.
Molde-trener Erling Moe mener at Molde viste internasjonalt snitt.
– Det var ikke dette vi ville, men vi står opp for oss selv, vi møter et veldig bra lag. Vi har fått kanskje den hardeste trekningen i manns minne, men vi viser høyt internasjonalt nivå, sier en skuffet men fattet Erling Moe.

Slik var kampen

Etter en sterk opphenting i Tyrkia hadde Molde et godt utgangspunkt før Trabzonspor skulle gjeste romsdalens storstue Aker Stadion.
Etter ti minutter var det gjestene som dominerte i Molde. Etter flere minutter med press rundt 16-meteren til Molde kom det første skremmerskuddet. Et hjørnespark endte på pannebrasken til Marek Hamsik, og den tidligere Napoli-spilleren headet klokkerent i tverrliggeren bak Andreas Linde. Like etter ble Gervinho spilt gjennom inne sentralt, men Stian Gregersen viste prov på høy fart, da han holdt følge med den tidligere Roma-, og Arsenal-spilleren.
Etter de store Trabzonspor-sjansene kom Molde mer med i kampen. Ola Brynhildsen kom til et godt innlegg fra venstre, men den nådde ikke frem. Så var det Birk Risa fra samme side, men den skled av hodet til Hestad. Det ville seg ikke helt, men det var oppløftende takter.

Slapp til mange dødballer

Begge lag kom til noen halvsjanser. Molde ga bort en haug med hjørnespark, samtidig som Ola Brynhildsen truet bakrom til en hver tid, og var en håndfull for Trabzon-spillerene.
Like før pause kom Molde til en siste sjanse. Molde fikk mye rom på en kontring. Magnus Wolff Eikrem inn mot 16-meteren, Ola Brynhildsen var helt ledig ute til venstre, og fikk til slutt ballen, men da var rommet hans langt mindre. Endte med en blokkert avslutning. Det kunne blitt meget farlig.
Trabzonspor startet best i den andre omgangen, og fikk flere dødballer som i den første omgangen. Det skulle bli fatalt.
Etter 58 minutter spilt slo Trabzonspor inn et hjørnespark fra høyre. Edgar lé var merkelig alene på første stolpe og flikket ballen videre mot mål. Flikken gikk over Andreas Linde, og like over målstreken før Ohi Omoijuanfo fikk klarert ut. Helt korrekt så blåser dommer for scoring, og Molde kom under - som i Tyrkia.
Etter scoringen la Trabzonspor seg bakpå. Molde kom seg i posisjon til å spille seg til sjanser, men klarte ikke å få god nok presisjon på den siste pasningen.
Etter 67 minutter tok Moe grep for å jakte scoringen. Eirik Hestad og Sivert Mannsverk, som gjorde sakene sine meget bra, ble erstattet av Emil Breivik og Eirik Ulland Andsersen.

Kyniske tyrkere

Eirik Ulland Andersen slo inn et frispark fra venstre. Der smalt keeper Cakir inn i en medspiller og gikk ned for telling i det Molde fikk hjørnespark, og nettopp slike situasjoner skulle skape frustrasjon hos Molde-spillerne. For Trabzonspor-spillerne gikk ned og halte ut tiden ved en hver mulighet etter scoringen.
Molde presset på. Forsøkte å flytte presset høyere, for å straffe Trabzonspor, men det lager også rom for tyrkerne, og slikt kan gode spillere utnytte.
Marek Hamsik spilte gjennom Bruno Peres. Andreas Linde ruste ut, men nådde ikke ballen. Heldigvis for svensken så kom han seg tilbake i målet, og avslutningen til brasilianeren gikk rett på burvokteren.

Islandsk redningsmann

Det ble lagt til syv minutter etter all uthalingen av tid. Tre minutt inne i tilleggstiden fikk Molde frispark i god innleggsposisjon. Ulland Andersen slo inn, og fant Stian Gregersen på elleve meter. Midtstopperen måtte dessverre bak og hente ballen, og headingen ble for dårlig.
Molde fortsatte å presse på. Birk Risa kom til avslutning, men den ble blokkert. Emil Breivik fyrte fra distanse, men også den ble stanget unna.
Så satt den for Molde. Seks og et halvt minutt på overtid. Stian Gregersen dundret ballen opp fra egen 16-meter. Bjørn Bergmann Sigurdarson vant den første duellen, så fikk han den med seg, og spilte opp Ola Brynhildsen på 16-meter. Kantspilleren fikk skutt. Via et Trabzon-ben, og inne foran mål var plutselig Sigurdarson helt alene. Molde - Trabzon 1-1, og dommer blåste av. Ekstraomganger.

Trondsen avgjorde

I den første ekstraomgangen bølget spillet. Fofana ble nesten spilt gjennom. Trabzonspor fremme på flere nesten-sjanser, og en scoring blir annullert for en soleklar offside.
Like før pause fyrte Ola Brynhildsen til på volley, men ballen gikk en snau halvmeter utenfor den borterste stolpen. Den andre ekstraomgangen bar preg av slitne bein. Flere måtte ned med krampe. Gregersen løpte med to strake ben, og tok til slutt et gult kort to minutt før slutt i stedet for å løpe lenger. Det hele ebbet til slutt ut til straffesparkkonkurranse.
I straffesparkkonkurransen startet det på verst tenkelige måte. Ulland Andersen bommet på den første, Tasos Bakasetas scoret for Trabzonspor. Så scoret både Grødem og Sigurdarson for Molde. Trabzonspor scoret på sine. Så bommet Fofana, og Trabzonspor kunne avgjøre det. Men målscoerer Edgar Lé bommet. Etterfulgt av scoring fra Risa. Så var det Anders Trondsen som skulle ta den avgjørende straffen, og midtbanespilleren fra Lillehammer var sikker og sendte Trabzonspor videre til play-off mot Roma.