Zalgiris - Bodø/Glimt 2-2 (1-0)
– Jeg følte vi hadde fortjent bedre, men de har litt flyt med hjemmepublikummet, sier tomålsscorer Ulrik Saltnes til Avisa Nordland etter kampen.
Kjetil Knutsen var langt mindre fornøyd enn tomålsscoreren.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 KLOKKEN 13:32
– Vi blir for feige utover i andre omgangen, spiller mer bakover enn framover, og mister momentumet, sier en tydelig misfornøyd Kjetil Knutsen til avisen etter kampslutt.
Bodø/Glimt var storfavoritter da de reiste ned Vilnius for å møte Zalgiris til første kamp i play-offen til Conference League. Med seg på benken satt nysignerte Amahl Pellegrino, men det han fikk se i åpningen var alt annet enn oppløftende.
Allerede etter åtte minutter kom vertene fremover. Zalgiris fikk lagt inn fra høyre. Der kom et lurt overhopp, før ballen endte hos toppscorer Thomas Kis. Spissen takket og bukket, og scoret enkelt fra fem meter. For en kalddusj for Glimt!
Like etterpå kom vertene på ny. Nok en gang startet angrepet ned høyrekanten. Sampsted fikk klarert innlegget, men den havnet hos Uzela som banket ballen i tverrliggeren. Der er de gulkledde heldige som ikke havnet under.
Og den litauiske dominansen fortsatte.
Zalgiris med hjørnespark. Det ble klarert unna, men vertene vant tilbake ballen høyt oppe. Der kom en flott ball inn bak Alfons Sampsted. Zalgiris-spilleren fikk slått på tvers til Vidémont som avsluttet i nettveggen fra skrått hold. Det virket ikke som Glimt var helt skrudd på, og de var heldige som bare lå under med ett.
Glimt forsøkte flere ganger å angripe med innlegg, men Zalgiris høyvokste midtstopper Diaw stanget unna alt.
Den første sjansen til Kjetil Knutsens menn kom etter tyve minutter. Patrick Berg kom til avlsutning fra distanse, men skuddet gikk et stykke over mål.

Debutant

Glimt produserte ikke flere sjanser i den første omgangen, men vertene hadde ett skuddforsøk igjen i ermet. Zalgiris kom hurtig fra venstre. Vildémont dro seg inn forbi Sampsted og Berg og avsluttet via hodet til Brede Moe og ut til hjørnespark. Farlig der fra vertene.
I pausen måtte Sondre Brunstad Fet ut med skade. Han ble erstattet av debutant Amahl Pellegrino, og med han på banen gikk det så langt bedre.
Glimt fikk hjørnespark fem minutter ut i omgangen. Patrick Berg slo inn fra venstre, og på første stolpe nikket Ulrik Saltnes inn utligningen, og bare minutter senere var midtbanespilleren frempå på ny.
Saltnes fikk ballen fra Morten Konradsen. Glimt-kapteinen vendte om, og dro til med høyrefoten. 28-åringen fikk drømmetreff, og ballen satt limt i lengste kryss. Glimt hadde snudd det på vakkert vis!

Skader og overtidsmål

Like vakkert var det ikke at Morten Konradsen måtte ut med skade bare noen få minutter senere.
Med et drøyt kvarter igjen var debutanten frempå. Pellegrino dro seg inn fra venstre på sedvanlig vis og avsluttet mot lengste hjørne. Dessverre for 31-åringen var Gertmonas med på notene og slo ballen til siden for målet.
Glimt styrte kampen fullstendig i den andre omgangen, men nok et skår i gleden kom da også Ola Solbakken måtte gi seg. Kantspilleren satt seg ned et par ganger, før han til slutt måtte kaste inn handkleet, og ble erstattet av brasilianske Pernambuco.
Det så ut til at Bodø/Glimt skulle ta med seg seieren hjem i baggasjen fra Vilnius, men ett minutt på overtid smalt det. Vertene fikk hjørnespark, og slo inn fra høyre. Inne foran mål gikk Pape Diaw opp og utlignet på hodet. For en kalddusj for Glimt på overtid, og så fra Diaw som har styrt det litauiske luftrommet de foregående nitti minuttene.
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 KLOKKEN 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 KLOKKEN 21:26