Rennes - Rosenborg 2-0 (1-0)
Alexander Tettey var tilbake på sin gamle arena. Han mener Rosenborg må slippe seg mer løs i returoppgjøret.
– Neste uke må vi være fryktløs. Nå har vi fått smake måten de spiller på, sier Tettey til VG etter kampslutt.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 KLOKKEN 13:32
Veteranen likte å spille på en stadion med god stemning.
– Det var veldig godt å spille foran så mye mennesker. Det må vi få til i Norge snart, kan de ha 15.000 i Frankrike, så må vi få det til i Norge også, fortsetter Tettey.
Rosenborg stod overfor en formidabel oppgave da de besøkte Rennes i vest-Frankrike, og vertene viste fra start hvorfor de var favoritter.
Det første kvarteret var det bare Rennes det handlet om. Etter åtte minutter hadde Rennes allerede hatt fire hjørenspark, og kampens første store mulighet kom. Jermie Doku slo inn til Santamaria, som bare flikket ballen videre mot mål. Andre Hansen redder det første forsøket, og RBK-kapteinen kom seg opp og tok returen også. Matchvinnerredninger fra sisteskansen.
Men etter et kvarter måtte gjestene fra Trondheim gi tapt.
Rennes tok et kort hjørnespark. Vecchia og Holse klarte ikke å klarere unna. Rennes fikk slått inn på bakerste, og der knuste Aguerd Eyjolfson i lufta og sendte Rennes fortjent i ledelsen.
LES OGSÅ: Seieren glapp på overtid i Pellegrinos debut
Det handlet stort sett om det franske laget resten av omgangen, og etter ni hjørnespark og én scoring blåste dommer av for pause. Spørs om det bare handlet om å få igjen pusten i garderoben for Rosenborgspillerne.

Stor RBK-sjanse

Rennes fortsatte dominansen sin i den andre omgangen. Ti minutter ut i omgangen ble Doku fint spilt gjennom bak en offensiv Andersson. Det store belgiske talentet dro av Hovland med en fin vending, men avslutningen gikk en meter utenfor den borterste stolpen til Andre Hansen.
LES OGSÅ: Fagermo forlenger med Vålerenga
Så var det nære for Rosenborg. Hoff slo inn fra høyre. Eyjolfson vant den første duellen. Holse bommet fullstendig på avslutningen, men ballen endte hos Even Hovland på bakerste stolpe. Sogningen slo inn foran mål, men det Dino Islamovic nådde akkurat ikke frem. Nærmere kommer man nesten ikke!
Nå var Rosenborg inne i en god periode. Noah Jean Holm vant et oppspil. Spilte videre til Ceide ute til venstre. Til slutt endte ballen tilbake hos Holm, som fikk avsluttet via et Rennes-bein. Gode takter fra Rosenborg.
Rennes gjorde et par bytter, blant annet satt de inn den tårnhøye spissen xxx. Og da gikk det galt for RBK. Bourigeuad fikk ballen og slo inn på første. Inne foran mål ventet Sehrou Guirassy som hadde løpt fri fra Hovland. Spissen stanget inn kveldens andre, og nå blir det vanskeligere for RBK.
Rosenborg hadde ikke all verden å by på etter at vertene hadde doblet ledelsen sin, og det franske laget kontrollerte inn de siste minuttene like ved den engelske kanalen. Nå må Rosenborg virkelig ta opp hansken når de får fransk besøk i neste uke.
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 KLOKKEN 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 KLOKKEN 21:26