Populære sporter
All sport
Vis alt

Rekordrush for Bodø/Glimt – matcher Manchester City

Publisert 19/03/2022 klokken 08:33 GMT+1

Bodø/Glimt fortsetter å bemerke seg i Europa. I skandinavisk målestokk er de fleste rekorder slått.

Bodø/Glimt

Foto: NTB

Kjetil Knutsens menn leverte torsdag nok en sensasjonell prestasjon med å slå ut AZ Alkmaar over to kamper.
Scoringene fra Amahl Pellegrino og Alfons Sampsted fører Glimt opp på 23 mål på ti kamper i Europa Conference League (ECL). Ingen lag i turneringen eller i Europa League har scoret flere. Kun Bayern München har flere nettkjenninger i Champions League med sine 30.
Målene regnes fra selve turneringen og ikke kvalifiseringen. Det må riktignok nevnes at Glimt har to flere kamper enn mange lag med sin playoff til sluttspillet mot Celtic, hvor de scoret fem mål mot den skotske ligalederen.
På toppscorerlisten i ECL lå Ola Solbakken med sine seks scoringer på topp sammen med Tammy Abraham før torsdagens kamper, men engelskmannens sene utlikning mot Vitesse gjør at Roma-spissen troner øverst.
– Det er kult, det. Det hadde vært artig å ta den. Jeg visste ikke at jeg var så høyt, men hvis jeg har den muligheten, så har jeg lyst til å ta den, sa Solbakken til Discovery om jakten på toppscorertittelen før kampene mot AZ Alkmaar.
Glimt har i tillegg til Solbakken to til representanter på topp ti, med Amahl Pellegrino (fem mål) på delt 4. plass og Erik Botheim (fire mål) på delt 8. plass sammen med blant andre Tottenham-spiss Harry Kane.
Totalt står Glimt med 35 mål i Europa denne sesongen, fem mindre enn FC København med 40. Aldri før har en skandinavisk klubb scoret mer enn de to klubbene.
Saken fortsetter under videoen.
picture

– Botheim ser fram til å komme på samling

Rekordmange kamper og seire

Torsdag spilte Glimt sin 18. kamp i Europa denne sesongen. Ifølge Kristian Hougaard, som står bak siden SuperStats, er det ny rekord i Skandinavia. Tidligere var det FC København som hadde rekorden med 17 kamper i 2020-sesongen.
Seieren mot AZ forrige uke var også den tiende med kvalifiseringen inkludert, som er like mange seire som København har. De har dermed allerede slått rekorden til IFK Göteborg (81/82) og Malmö (19/20) med sine ni.
Glimt har også slått rekorden på antall koeffisientpoeng med sine 21,5. Tidligere tronet FCK, som sanket 21 poeng i 2016/17-sesongen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame