Nedtur for Glimt i Kosovo

Oppdatert 06/08/2021 klokken 00:00 GMT+2

Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

Sondre Brunstad Fet etter kampen mot Prishtina.

Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i den tredje kvalifiseringsrunden til Conference League.
Både Molde og Rosenborg var også i aksjon torsdag, og for de to lagene gikk det betraktelig bedre – på henholdsvis Lerkendal og i Tyrkia.
Glimt tok ledelsen tidlig ved Erik Botheim og skapte mange sjanser, men var uheldig – og klønete – da vertene fikk utlignet på et godt tidspunkt like før pause.
Se høydepunktene fra kampen her.

Tabbenes aften for Glimt: Her feilberegner Haikin fullstendig

Ti minutter før slutt tok vertene dessuten ledelsen da Marius Lode skulle heade ballen tilbake keeper Nikita Haikin. Målvakten hadde gått ut av målet, og ballen gikk rett inn i eget nett.
Haikin hadde også vært i fokus tre minutter før sidebytte. Russeren var på bærtur på kanten av eget felt og tapte duellen mot Prishtina-spiss Otto John. Ballen traff Johns hode og gikk i mål.
I annen omgang brente Glimt flere store sjanser. Ola Solbakken skjøt like utenfor fra god posisjon etter 61 minutter, mens Ulrik Saltnes avsluttet rett på keeper seks minutter senere. Ytterligere tre minutter senere misset Sondre Brunstad Fet alene med keeper fra litt ekkel vinkel.
Botheims scoring etter ti minutter kom i et klassisk Glimt-angrep der Solbakken spurtet langs venstresiden og slo inn foran mål. Spissen bredsidet inn 1-0.
Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til conferenceligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen.