Zorya Luhansk - Bodø/Glimt 1-1
CSKA Sofia - Roma 2-3
Kjetil Knutsens menn har levert et forrykende gruppespill, som de har gått gjennom uten tap, men torsdag var kun seier godt nok dersom Roma gjorde jobben i Bulgaria.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Glimt ender dermed sitt første gruppespill i Europa med tre seirer, tre uavgjorte, 14-5 i målforskjell og andreplass i gruppa.
– Totalen er vi veldig fornøyde med. Vi har vist en stabilitet og tatt poeng i alle bortekampene og vunnet hjemme. Jeg føler at i dag er det en kamp der vi mangler de ti prosentene som er avgjørende for å dra i lang en bortekamp mot et lag som legger seg så lavt, sier Knutsen til Viasat.
Bodø/Glimt spilte en av to «finaler» på få dager, da de møtte Zorya Luhansk i Ukraina. Denne gangen sto det om gruppeseieren i Conference League.
Både Glimt og Roma var allerede videre, og Glimt toppet sin gruppe med elleve poeng etter fem kamper. Roma fulgte like bak med ti.
Glimt åpnet gruppespillet mot nettopp Zorya på hjemmebane. Da vant de 3-1 på Aspmyra.

525 kilometer i taxi

De tok føringen i banespillet mot et lavtliggende Zorya også fra start torsdag. Ifølge Avisa Nordland valgte flere Glimt-supportere grunnet flyforsinkelser å ta taxi i 525 kilometer fra Kiev, men det så ikke ut til å hjelpe umiddelbart mot et lag som fullstendig parkerte bussen.
Og så havnet de bak i målprotokollen etter et prosjektil av de sjeldne fra hjemmelaget.
Yehor Nazaryna leverte et frisparkmål som vil være en kandidat til årets mål i turneringen, da han dundret løs og banken kula i garnet bak Haikin i det 18. minutt – til tross for at det var i keeperhjørnet til Nikita Haikin.
Det er ingen vits å beskrive det ytterligere. Bare søk opp Per Egil Ahlsen på YouTube og tenk selv.
– De scoret på et fantastisk frispark litt ut av ingenting, og ellers har vi de største sjansene. Vi klarer ikke sette det den, før vi får et litt heldig mål. Vi jaget et mål mot slutten av kampen, men lyktes ikke med det. En helt okei kamp, sier Patrick Berg til Visat.
Det burde stått 1-1 etter en drøy halvtime, da Ulrik Saltnes med en vakker flikk spilte gjennom motsatt indreløper Sondre Brunstad Fet. Avslutningen hans alene med keeper gikk dessverre rett på, og dermed misbrukte Glimt en enorm sjanse til å utligne.

– Prøver, prøver, prøver

Knutsen tok grep i pausen og erstattet Brunstad Fet med formspiller Hugo Vetlesen. Etter snaue timen ledet også Roma 3-0 over CSKA Sofia, og dermed måtte altså Glimt score to ganger og snu kampen for å hente hjem gruppeseieren.
Glimt stanget lenge mot veggen, men så fikk de en gavepakke. Etter en gjenvinning høyt i banen av innbytter Pernambuco, forsøkte Hugo Vetlesen seg på en nydelig ball inn bak mot Erik Botheim.
Midtstopper og kaptein Vitali Vernydub oppfattet faren og forsøkte å bryte pasningen, men med snuten mot eget mål styrte han ballen inn i nettet til 1-1.
Dermed hadde de om lag 20 minutter på seg til å fikse scoringen som ville bety gruppeseier.
– Jeg synes vi prøver å gjøre vårt beste og har god moral. Vi prøver, prøver, prøver, men kommer ikke helt til gode innlegg, og når vi gjør det, får vi ikke ballen dit den skal. Vi har gått videre og det er veldig bra. Nå ser jeg frem til søndag, sier Erik Botheim til Viasat.
Det målet fikk de aldri og det endte med ett poeng for Glimt. Selv om Sofia på overtid reduserte til 3-2, vant Roma kampen og med det også gruppa.
Det betyr at Glimt skal inn i et omspill om en plass i åttedelsfinalen neste år. Roma går direkte dit som gruppevinner.
Og selv om det sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Europa med 6-1 over Roma på Aspmyra, før de fulgte opp med 1-1 på bortebane i Italia, var det Jose Mourinho og hans menn som vant gruppa til slutt.
Nå venter en ny «finale» søndag kveld. Med seier eller uavgjort i bortekampen mot nedrykkstruede Mjøndalen sikrer Glimt seg sitt andre strake seriegull.

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59