• Se Viking - Bodø/Glimt på discovery+, søndag klokken 18!
Onsdag stilte Glimt-trener Kjetil Knutsen på en pressekonferanse, sammen med toppscorer Erik Botheim, i forbindelse med torsdagens Conference League-kamp mot Zorya på Aspmyra.
Det er lagets første kamp i et europeisk gruppespill, for øvrig på samme dag som klubben fyller 105 år. Det siste innrømmet Knutsen at han faktisk ikke var klar over, men det kan jo tyde på at 52-åringen har lagt all sin energi på å få laget klart til kamp.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Først og fremst blir det en utrolig artig kamp, og en begivenhet vi ikke har vært med på før i klubben, noen av oss. Det er aller viktigste inn til kampen er at vi tør være oss selv og slippe oss løs. Vi har brukt nok av tid på motstanderen, men kraften og DNA-et i oss selv blir avgjørende for hvor god prestasjonen blir. Og den mentale siden av det, at dette ikke blir en begivenhet som blir for stor for oss, sier Knutsen fra podiet på den obligatoriske pressekonferansen.
– Det er kamp klokken 21 på en flott høstkveld. Der får jeg assosiasjoner til Rosenborg og det du så på TV. Og nå er vi en del av det og må bare nyte det. Vi har gjort alle forberedelser og tatt den siste praten i garderoben i dag. De som ønsker å trene i morgen, får det. De som ønsker ro, får være i sin egen boble, legger han til.
Knutsen mener de får svaret på hvor gode forberedelsene er først i morgen kveld, men at han har en litt annen følelse nå enn i siste kvalifiseringskamp. Da mener han spillerne begynte å tenke litt konsekvenser i pausen, og at det aldri er et bra utgangspunkt.
Samtidig påpeker at han at det er en motstander som kommer med en plan og mange X-er som skal håndteres i regnestykket.
– Det er en litt annen type fotball. Jeg føler de lagene vi har møtt kanskje har vært litt undervurdert. Vi kan fortelle spillerne om det, men spillerne må også få tid til å lære seg en ny kontekst, sier Knutsen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Hadde jeg vært fotballeder i Eliteserien hadde jeg signert ham i morgen

En realist

Laget går nå inn i et svært hektisk kampprogram de neste månedene, med siste del av Eliteserien, hjemlig cup og Europa-gruppespill. De har ikke fått det helt til å stemme slik vi er bortskjemte med i de siste kampene, og flere har påpekt at de kanskje har manglet litt energi.
– Det er en fysisk dimensjon ved det, med hvor restituert man er og slike ting, men også en mental dimensjon i det. Når du er i den syklusen, tror jeg du klarer det ganske fint. Nå hadde vi en pause, det var landslagspause og de fikk litt fri, og så skal du restarte og inn i kampsyklusen igjen. Det er nok litt vanskeligere enn du tror, sier Knutsen og tilføyer:
– Det er 22 ulike innganger for hva som er riktig for deg. Alle skal få finne sin. Noen har funnet den, noen må lære seg å finne den, sier Knutsen.
Bergenseren kom til Bodø/Glimt i 2017, og på pressekonferansen blir han bedt om å beskrive den «reisen» han har vært med på siden: Fra assistenttrener i OBOS-ligaen den første sesongen til tidenes mest suverene seriegull i fjor, med henvendelse fra Rosenborg og klubbens første gruppespill i Europa nå.
– Jeg er ikke en drømmer, jeg er en realist. En realist er opptatt av å få maks ut av dagen i dag og i morgen. Jeg tror at kulturen vi har bygget med veldig mange mennesker som har dratt i samme retning, er årsaken til at vi kommet dit vi er kommet, sier han.
– Hadde jeg pensjonert meg i morgen, kan det hende jeg hadde reflektert over det og vært stolt, men jeg tror likheten på mange som jobber i Bodø/Glimt er at vi vil utvikle oss, oppleve nye ting og søker gode prestasjoner. Dessverre er ulempen i det at du ikke får de store høydepunktene. Når vi slår Godset borte og tar gullet, får jeg ikke den euforien. Jeg skulle ønske jeg fikk det, men det gjør jeg ikke.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Aune "Braut" Heggebø, VIF-bunnpunkt og Vikings Bell

– Kan ikke tenke slik

For ifølge Knutsen er det for ham mer den såkalte reisen underveis, der han for eksempel får være med å utvikle enkeltspillere som får oppleve større ting, enn selve resultatet.
– For meg handler det mer om prosessen enn at vi skal spille i Conference League.
I gruppen er også CSKA Sofia og ikke minst italienske Roma, med selveste Jose Mourinho ved roret. Knutsen har også fått spørsmål om hvordan han tror det blir å møte portugiseren, som har ledet flere av verdens største klubber og hentet hjem de fleste pokalene som finnes.
– Det driter jeg egentlig i. Han er et menneske av kjøtt og blod, som alle vi her. Jeg tror at om vi skal søke utvikling, så kan vi ikke se på de som noe uoppnåelig, som vi aldri kan klare. Vi kan klare de utroligste ting, sier Knutsen og fortsetter:
– Selv i Bodø. Folk sier at med 55.000 mennesker er det helt umulig. Klimatisk, eller at vi har ikke folk nok eller økonomi god nok, og så videre, til at det er mulig. Jeg tror ikke vi kan tenke slik, vi må tenke helt annerledes. For meg handler det om reisen og å jobbe med alle de dedikerte menneskene underveis.
Sett denne?

Festfotball og Ronaldo-feiring: – Rekdal dro nesten på smilebåndet

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49