AS Roma - Bodø/Glimt 2-2
I intervjuet med Jan Åge Fjørtoft på Viasat etter kampen, var Jose Mourinho illsint over at de blant annet ikke fikk straffer.
Han nektet å svare selv på spørsmål, men ba gjentatte ganger Fjørtoft om å vurdere det selv.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Fortell meg hva du så, gjentok og gjentok Mourinho.
– Jeg er bare en vanlig TV-reporter, svarte Fjørtoft.
– De er et godt lag, med gode spillere. De hadde to skudd og scoret to mål. Vi hadde to straffer og fire-fem sjanser, kom det etter hvert fra Mourinho.
På pressekonferansen litt senere var han ikke i så veldig mye bedre humør. Der diskuterte han med tolken og tok frem egen mobiltelefon og ble ukonsentert da det tok tid med oversettelsen fra italiensk til norsk.
– Ingen i Norge er vel interesserte i dette, forsøkte han seg på til tolken.
Ifølge tolken svarte Mourinho at han likte mye bedre det Bodø/Glimt presterte i hjemmekampen, for skal man tro portugiseren på pressekonferansen etterpå, sparket Glimt ballen to ganger og scoret to mål.
– Han skal få gjøre sin vurdering av hvordan han ser kampen. For Bodø/Glimts del skal vi være utrolig glad for at det var en voksen dommer utpå der, som sto imot det du kan kalle aktivt press fra Roma, for å påvirke fjerdedommer og det som skjer utpå der, sier Kjetil Knutsen og fortsetter:
– Dommeren var imponerende god. Han gjør en feil der vi er heldige som ikke får straffespark imot, men det jevner seg ut. Så skal vi være smarte nok til å ha fokus på det vi gjør.

Glimt og Dortmund

Bare en gang tidligere har en klubb Mourinho har trent sluppet inn åtte mål mot et lag i en europeisk turnering.
Bodø/Glimt gjorde det nå på to kamper i årets gruppespill. Borussia Dortmund gjorde det samme tilbake i 2012/13, på fire kamper.
Etter 1-6-tapet i Bodø har Jose Mourinho snakket om «andrelaget», den iskalde vinden og den grusomme kunstgressbanen. I den italienske hovedstaden i kveld sjokkerte Ola Solbakken og Erik Botheim Roma igjen.
Glimt forsvarte seg heroisk og forsøkte etter beste evne å holde unna, men med seks minutter igjen på Olympiastion-uret utlignet Roma igjen på dramatisk vis. Roger Ibanez fikk komme alene på bakre stolpe og heade inn innlegget fra Borja Mayoral, og selv om Nikita Haikin desperat kastet seg frem og fikk ballen ut igjen, viste mållinjeteknologien at kula passerte streken tilstrekkelig til at målet ble godkjent.
Flere ropte imidlertid på offside i den situasjonen, uten gehør hos kveldens dommer.
TV-bildene vist på Viasat etterpå viste at det var en ørliten offside i den situasjonen.
– Jeg skal ikke si vi stilte med B-laget, men vi stilte med det vi hadde tilgjengelig. Det er det vi alltid gjør i Bodø/Glimt, sier Kjetil Knutsen.

Roser Hagen

Fredrik Bjørkan var gnistrende god da han kom tilbake fra skade og inn i elleveren, men både Ulrik Saltnes og Patrick Berg – sistnevnte riktignok på benken og i oppvarming – mangler fortsatt.
– Det Elias Hagen gjør, det er stor idrett. Jeg er utrolig stolt av den prestasjonen vi gjør, sier Knutsen.
Bodø/Glimt er fortsatt ubeseiret i gruppa, og leder med sine åtte poeng.
– Vi har satt oss i en fantastisk posisjon, og vi kommer levende fra det her. Vi tar et sterkt poeng. En ganske bra prestasjon totalt sett. Vi viser at vi kan forsvare oss når vi får trykk på oss. For oss er det Haugesund som gjelder for oss. Og hvis Roma har et tett kampprogram, kan de se litt på Bodø/Glimt sitt, for vi har spilt flere kamper enn dem, sa Glimt-treneren.
Knutsen fikk en rekke spørsmål om Mourinhos reaksjoner og hva han sa til ham etter kampen.
– Nå blir det veldig mange spørsmål om Mourinho og at han er skuffet etter kamp. Det kjennetegner en ekstrem vinnerskalle. Så igjen, det var et høflig takk for kampen, og det er godt nok, sier Knutsen.
Slik var de historiske dagene da Roma fikk bank i Bodø:

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49