Kampen mot Rennes tidligere i måneden måtte avlyses som følge av koronautbruddet i den engelske klubben.
I forkant av oppgjøret hadde Tottenham-manager Antonio Conte opplyst at det var åtte spillere samt fem medlemmer av støtteapparatet som var smittet av viruset.
Saken gikk deretter til disiplinærkomiteen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og nå er det klart at Tottenham «taper» kampen 0-3.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
Det betyr at Bodø/Glimt slipper å møte Tottenham i sluttspillet. De helgule fra nord møter Celtic over to kamper i playoff-runden.
Tottenham trengte å vinne mot Rennes for å ta seg til videre til omspillet. Vitesse slo Mura 3-1 torsdag og klatret forbi de liljehvite i gruppen.
Rennes var allerede gruppevinner og var tidlig ute med ønsket om å få kampen avlyst etter at den først ble utsatt. Franskmennene fikk etter hvert viljen sin.
UEFA klarte ikke å finne en ny dato for kampen i en allerede tett kalender. Dermed måtte det en skrivebordsavgjørelse til.
– Kampen mellom Tottenham Hotspur og Stade Rennais, som opprinnelig skulle spilles 9. desember, erklæres oppgitt av Tottenham, som dermed ilegges tap 0-3 i henhold til regelverket for Conference League, opplyser forbundet.
Tottenham har også havnet bakpå i Premier League på grunn av smitteutbruddet. Laget har spilt 15 kamper, mens flere andre står med 18 spilte kamper så langt.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26