Glimt ydmyket Mourinhos Roma: – Trodde jeg drømte

Oppdatert 21/10/2021 klokken 23:17 GMT+2

Bodø/Glimt sendte Aspmyra til himmels og gikk rett til toppen av gruppa, da Roma ble filleristet på kunstgresset i Bodø.

José Mourinho og Roma filleristet av Bodø/Glimt

Bodø/Glimt-AS Roma 6-1
José Mourinho og Roma så ut som statister da Bodø/Glimt ydmyket de italienske stjernene fremfor et fullstappet Aspmyra.
– Jeg er usikker hva jeg er på nå. Jeg vet ikke helt hvor jeg er. Siste ti minuttene gikk jeg bare rundt og trodde jeg drømte. Dette er helt sjukt, sa en tydelig glad Erik Botheim til Viasat etter kampen.
To scoringer av Erik Botheim, en nettsuser av de sjeldne fra Patrick Berg og en iskald chip av Ola Solbakken, var bare noe av det som skulle til for å senke til tilreiste gjestene.
Glimt-trener Kjetil Knutsen lot seg imponere av det han så av spillerne sine torsdag kveld.
– Det blir en kamp hvor vi styrer fra A-Å, forutenom en ti minutters periode der. Jeg er ufattelig stolt av det jeg ser av gutta i dag, sier Knutsen til Viasat.
Også Norges nyutvalgte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lot seg imponere og tok til Twitter for å gratulerte Bodø/Glimt etter den overlegne seieren.

Sjokkert Mourinho

Det var en slagen Mourinho som møtte pressen etter nederlaget i Nord-Norge. Den meriterte treneren innrømmer at nivåforskjellen sjokkerte han.
– Det finnes ikke ord. Jeg tar skylden, det var min feil, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen.
– Det var et sjokk. Det så ut som Glimt-spillerne kjørte motorsykkel, mens våre forsvarsspillere syklet.
Mourinho innrømmet etter kampen at han var redd for skader på grunn av underlaget.

Slik var kampen:

Hjemmelaget fikk en kanonstart på kampen da Erik Botheim sendte Glimt i ledelsen etter kun ni minutter - til ellevill jubel fra de 6000 tilskuerne på Aspmyra.
Kort tid etter doblet Patrick Berg ledelsen da han hamret inn 2-0.
Roma klarte å komme seg mer inn i kampen, og fikk et trøstemål før lagene gikk til pause.
Etter runding var det derimot Glimt-show fra start til slutt.
Først satte Botheim inn nok en scoring da Glimt gikk opp til 3-1, før Ola Solabkken toppet det hele da han iskaldt chippet inn 4-1.
Men flere mål skulle det bli. Først kløner Roma-forsvaret det til og Amahl Pellgrino fikk en enkel jobb da han satte inn 5-1.
Ydmykelsen var komplett da Ola Solbakken minutter sneere satte inn kampens siste scoring. Glimt vinner til slutt 6-1 og topper dermed Europa-gruppa med ett poeng over Roma.