– Vi har fått avslag på en anke helt uten begrunnelse. Det oppleves som feig av UEFA å gå til det skrittet de har gjort, uten å ta hensyn til det og ikke gå dypt i det materialet. Men det er noe vi må stå i, sier Bodø/Glimt-sjef Frode Thomassen på pressekonferansen.
Han vet fortsatt ikke hvem som skal lede laget torsdag.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
– Men når UEFA argumenterer for at Kjetil Knutsen ikke kan oppholde seg på benken av sikkerhetshensyn, så er det rart at han blir satt på tribunen, sier Thomassen.
Han påpeker at saken handler om mer enn hvem som får lede laget i morgen.
– Nå handler heller ikke dette lenger bare om kampen. Den skal vi være klar for uansett. Men dette handler om fair play og viktige verdier som vi tufter alt vårt arbeid på, fortsetter Glimt-sjefen.
Like etter at Bodø/Glimt holdt sin første pressekonferanse i Roma onsdag morgen ble det klart at UEFA avviste Glimts anke. Dermed får ikke Knutsen lede laget i torsdagens kamp.

Lengre video

Så ble den mye omtalte videoen av bråket publisert av den engelske avisen The Independent, og Glimt kalte inn pressen på nytt.
Da fortalte Thomassen at videoen som er publisert ikke viser hele hendelsesforløpet.
– Den videoen som vi kjenner til, er mye lengre. Den er nærmere ti minutter. Det er en lengre video og den håper jeg folk får tilgang til etter hvert. Vi har sett den flere ganger. Ved å se hele hendelsesforløpet så mener hvert fall vi at det viser at noen snakker usant, sier Thomassen.
Han legger til at man tydelig kunne se at Roma-apparatet ventet på Knutsen etter pressekonferansen.
– Vi synes også at hele videoen bør komme ut.
Thomassen synes det er synd for fotballen at utfallet blir som det blir.
– Jeg tror fotballsupportere som virkelig er glade i spillet ser det urimelige i det som skjer. Da er det utrolig synd at det som blir produktet på torsdag ser ut til å bli at Kjetil ikke får sitte på benken. Da kan man si at bøllene har vunnet frem, sier Thomassen.

Knutsen-støtte

Han legger til at det er flere som har tilgang til videoen og at hvem som helst kan ha lekket den til pressen.
Videre går Thomassen inn på at det egentlig ikke føles bra at dette kommer før en så stor kamp i klubbens historie, men at de støtter treneren sin fullt ut.
– Dette strider mot alt det Kjetil står for. Vi er utrolig stolte av Kjetil. Det å bli utsatt for trakassering, både psykisk og fysisk er er tung prøvelse. Han føler seg tråkket på, sier Thomassen.
Sett denne?

Ut mot Mourinho: – Han har et verdisyn så langt unna hva jeg står for

UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26