AS Roma - Bodø/Glimt 2-2
– Akkurat nå føler jeg at det er to tapte poeng. Det litt kjipt. Det hadde vært helt fantastisk å stå igjen med tre, men prestasjonsmessig var det veldig bra. Vi var fullt på høyde med Roma. Førstelaget, altså, det var litt mye kritikk på at det var B-laget deres sist, sier Ola Solbakken til Viasat.
Resultatet i det omvendte oppgjøret sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Europa, og Jose Mourinho har innrømmet at 1-6-tapet – blant de største i hans lange trenerkarriere – satte dype spor i ham.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Han lovet imidlertid en annen kamp hjemme i Roma, der de ifølge ham slapp unna både den grusomme kunstgressbanen og det iskalde været. Roma-sjefen sendte også et antatt sterkere lag på banen – foran om lag 1500 gulkledde Bodø/Glimt-supportere som hadde satt sitt preg på den italienske hovedstadens gater i forkant.
Bodø/Glimt fikk tilbake Fredrik Bjørkan fra start etter skade, og ellers stilte de uforandret, med kaptein Patrick Berg inne på benken etter kneskaden.

Drømmetreff fra Solbakken

De kunne også fått en drømmeåpning på oppgjøret, da Erik Botheim var nær å sende gjestene i føringen allerede etter fire minutter.
Så produserte Roma store sjanser på løpende bånd, men oppofrende Glimt-spillere var både gode og heldige da de blokkerte flere avslutninger.
Midtveis i omgangen var Glimt heldige som ikke havnet under ved et par anledninger. Først da Alfons Sampsted blokkerte et skudd Haikin ikke ville hatt sjanse på, og så da en avslutning gikk like utenfor.
Senere så det svært mørkt ut også da hjemmelaget kom to mot en mot Haikins mål, men Marius Lode gjorde en enorm forsvarsjobb da han stormet hjemover og fikk ryddet opp i siste liten.
Men så sjokkerte de gule Mourinho og Roma igjen. Like før pause vartet de opp med et flott angrep. Unge Elias Hagen fant nylig landslagsuttatte Ola Solbakken, som på første berøring hamret ballen opp i krysset fra om lag 18 meter.
Hans fjerde mål på fire kamper i turneringen.
– Hagen slår en krempasning, så er det bare å kline til på første. Det var nydelig å se den gå inn, sier Solbakken.
Kompis Erik Botheim skyter inn fra siden:
– Skoene han bruker er Nadderud-skoene mine, så endelig er den forbannelsen vekk også, sa spissen, vel vitende om at han ikke scoret på utlån i Stabæk.
Dermed ledet de 1-0 til pause – til pipekonsert fra hjemmefansen.
– Det er en OK prestasjon, men ikke optimal, var den nøkterne dommen fra Kjetil Knutsen i Viasat-intervjuet i pausen.

Lovet scoring i pausen

Snaue ti minutter etter hvilen ble det imidlertid langt bedre stemning blant Roma-tilhengerne. Alfons Sampsted kom ikke helt tett nok opp i en god Stephan El Shaarawy, som helt strålende dro seg inn og vred ballen inn ved bortre stolpe.
Lagene var like langt i Roma: 1-1 etter 54 minutter.
Det ville ikke Bodø/Glimt ha noe som helst av. I pauseintervjuet med Viasat lovet han scoring, og i det 65. minutt stanget Erik Botheim inn ledermålet da han fikk stå helt alene etter et langt angrep og avslutte et langt Glimt-angrep.
Hans tredje scoring og syvende målpoeng i turneringen.
– Det virker som Alfons har en magnet til meg i boksen. Han slår så gode innlegg og finner meg alltid. Det var digg det, gliser Botheim til Viasat.
At det var ganske så svakt forsvarsspill av hjemmelaget ved den situasjonen, overlater vi til Jose Mourinho å tenke på.

Dramatisk utligning

I de påfølgende minuttene kom et nytt stormløp fra Roma, som igjen produserte flere store sjanser. Både Glimt-spillere og metallet sto i veien for avslutningene.
Glimt forsvarte seg heroisk og forsøkte etter beste evne å holde unna, men med seks minutter igjen på Olympiastion-uret utlignet Roma igjen på dramatisk vis. Roger Ibanez fikk komme alene på bakre stolpe og heade inn innlegget fra Borja Mayoral, og selv om Nikita Haikin desperat kastet seg frem og fikk ballen ut igjen, viste mållinjeteknologien at kula passerte streken tilstrekkelig til at målet ble godkjent.
Flere ropte imidlertid på offside i den situasjonen, uten gehør hos kveldens dommer.
TV-bildene vist på Viasat etterpå viste at det var en ørliten offside i den situasjonen.
– Jeg er littegrann skuffet, men kampen sett under ett, og spesielt det siste kvarteret, henger vi litt i stroppene. Jeg gjør en feil, jeg gjør byttene for sent. Det irriterer meg hvordan vi slipper inn 1-1-målet, og så er det vel offside på det andre, sier Kjetil Knutsen til Viasat.
Dermed endte det 2-2, og Glimt leder fortsatt gruppa foran Roma.

Hissig Mourinho

I intervjuet med Jan Åge Fjørtoft på Viasat etter kampen, var Jose Mourinho illsint over at de blant annet ikke fikk straffer.
Han nektet å svare selv på spørsmål, men ba gjentatte ganger Fjørtoft om å vurdere det selv.
– Fortell meg hva du så, gjentok Mourinho.
– Jeg er bare en vanlig TV-reporter, svarte Fjørtoft.
– De er et godt lag, med gode spillere. De hadde to skudd og scoret to mål. Vi hadde to straffer og fire-fem sjanser, kom det etter hvert fra Mourinho.
Slik var de historiske dagene da Roma fikk bank i Bodø:

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29