Bodø/Glimt - CSKA Sofia 2-0 (1-0)
Det ble en trøblete oppladning for Bodø/Glimt før oppgjøret mot CSKA Sofia på Aspmyra. På oppvarmingen måtte Fredrik Bjørkan kaste inn håndkleet på grunn av skade. Da måtte Marius Høibråten vikariere på backen.
– Vi ble litt overrasket over formasjonen de startet med, sa Kjetil Knutsen i pausen til Viasat. Men det så ikke ut som Bodø/Glimt var overrasket over noe som helst på Aspmyra.
UEFA Europa Conference League
Kom med stikk til ekspertene: – Vi har atter en gang motbevist dem
24/11/2021 PÅ 12:27
For la oss starte med det første først. Før de treigeste på Aspmyra hadde rukket å finne plassen sin i nordlandskulden var Glimt frempå. Erik Botheim fikk avslutte helt upresset fra straffemerket, men ballen gikk rett på keeper. En god sjanse misbrukt. Men etter ti minutter var de frempå på ny. Vetlesen spilte frem Botheim som avsluttet like utenfor stolpen til burvokteren for det bulgarske laget.
De første tyve minuttene var det enveiskjøring på stadion like ved Bodø lufthavn, og slikt måtte det jo bli uttelling av.
Amahl Pellegrino fikk ballen ute til venstre, og bevegelsene foran ballfører var som tatt ut av all verdens lærebøker - ja så flott var det, at det burde lydsettes av vårt lands fremste lyrikkere. Pellegrino valgte løpet til Sondre Brunstad Fet, og det gjorde han lurt i. Sunnmøringen takket for tilliten og styrte ballen i nettmaskene på første berøring. Alldeles nydelig av Glimt.
Vertene fortsatte å kjøre kampen. Solbakken satt opp Sirkus Solbakken like før pause. Han dro en herlig tunnel før han fikk avsluttet, men det ble bare hjørnespark.
– Lekestue på Aspmyra, svarte kveldens kommentator Roar Stokke.

Ber Odd se faresignalene: – Det er bekymringsverdig

Men alt var ikke rosenrødt for Glimt. I pausen måtte Hugo Vetlesen gjøre som Bjørkan og kaste inn håndkleet, og så ville Sofia vise at også de kan spille fotball.
Ti minutter ut i omgangen kom Caicedo seg til en avslutning inne i Glimts 16-meter, men skuddet ble blokkert.
Den neste halvtimen ble jevnspilt og sjansefattig, og så fant Kjetil Knutsens menn ut at de skulle sette inn et gir til.
Solbakken satte opp et ekstranummer av sirkuset sitt. Dro seg til linjen og slo inn til Erik Botheim. Spissen som bommet på et par sjanser i første omgang takket og bukket, avsluttet via en forsvarer - og i nettmaskene.
Game - set - match for Glimt, og nå venter Zorya i neste runde hvor Bodø/Glimt kan sikre seg gruppeseieren - og dermed direkte avansement til åttendedelsfinale. Skulle Glimt tape, så venter play-off mot nummer tre i en annen gruppe.
UEFA Europa Conference League
Italiensk avis: – Dommeren gjorde flere feil
05/11/2021 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08