Celtic reiser ikke tidligere til Norge for å trene på Aspmyra i forkant av UEFA Conference League kampen mot Bodø/Glimt torsdag.
Det melder Daily Record.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
I forkant av Europakamper har tilreisende lag til vane for å teste hjemmelagets bane. Det har altså Celtic noe overraskende valgt å takke nei til før morgendagens kamp.
Det vekker oppsikt, spesielt når kampen – noe uvant for skottene, spilles på kunstgress.
Treneren til Celtic, Ange Postecoglou, mener det ikke ville spilt noen rolle for skottene å reise tidligere til Bodø for å teste matten.
– Det finnes ingen enkle løsninger. For oss å fly dit i dag og ha en treningsøkt på banen deres vil gjøre absolutt null forskjell, konstaterer Postecoglou.
Treneren begrunner avgjørelsen ytterligere med at de allerede har fått prøve seg på kunstgress i år.
– Her i Skottland har vi allerede fått to kamper på kunstgress i beina, så det er ikke veldig mye å hente, sier Celtic-treneren.
VIdere forteller australieren at man ikke må legge for mye i situasjonen.
– Hver uke har en ny ufordring. Hvis noen forventer at man etter en trening på kunstgress skal finne et mirakel som vinner deg kampen, så har de gått i feil felle, fortsetter han.
Postecoglou viser også til erfaring fra vanskelige værforhold i Australia.
– Jeg har vært i «gamet» i lang tid, spesielt med landslaget, til og med i Australia, hvor man må forholde seg til ekstremt klima og ekstreme baneforhold, forteller Postecoglou.
– Vi reiste rundt fra kaldt klima til midtøsten på 24 timer, opplevde blant annet humpete baner til trege baner, og hva jeg sitter igjen med er at den beste tilnærmingen er å sørge for at spillerne dine alltid er forberedt til å takle de utfordringene det måtte være, utdyper han.
Det skjer på best mulig måte, hjemme i Glasgow, mener treneren.
– For oss å være hjemme og få en god gjennomkjøring, og gjøre gutta klare til den vanskelige kampen som møter dem i morgen, er mye viktigere for meg, sier treneren.
Sett denne?

Her svartner det for Zverev – dundrer løs mot dommertårnet

UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26