Det bekrefter en UEFA-talsperson overfor nyhetsbyrået AFP.
UEFA-president Aleksander Ceferins løfte om å gå til krig mot tribunerasisme vil bli satt på prøve når disiplinærkommisjonen diskuterer straffereaksjoner etter hendelsene i EM-kvalifiseringskampen i Sofia. Den ble avbrutt to ganger på grunn av rasistiske ytringer mot debutanten Tyrone Mings og andre engelske spillere. Til sist ble kampen fullført med engelsk 6-0-seier.
15 personer er identifisert gjennom videobilder av publikum på Vasil Levski stadion. En 18-åring ble onsdag siktet for å ha gjort nazihilsen, og fire andre er bøtelagt og bannlyst fra idrettstribuner i to år.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
3 TIMER SIDEN
15.000 tilskuere var til stede på kampen, der deler av tribunene var stengt som straff som følge av tribunerasisme under tidligere kamper mot Kosovo og Tsjekkia.
Ceferin sa i en uttalelse etter kampen at UEFA vil gå til krig mot rasistene, «marginalisere deres motbydelige meninger» og «fjerne denne sykdommen fra fotballen».
FIFA-president Gianni Infantino uttalte seg også om rasisme da han torsdag møtte mediene under et besøk i Bangladesh.
– Vi kan ikke la rasistene vinne. Det er i dag lett å identifisere dem gjennom overvåkingskameraer. De må sparkes ut av arenaene, de må straffeforfølges, og de må ikke få vise seg på en tribune igjen noe sted i verden, sa han.
Infantino sa at om en person bannlyses fra arenaer i sitt land på grunn av rasisme, vil FIFA gjøre sanksjonen gjeldende i hele verden.
– Det vil vi gjøre fordi rasister ikke har noen plass i fotballen i noe land, og ingen plass på noen fotballarena i noen del av verden.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
4 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
EN DAG SIDEN