OSLO/ULLEVAAL (Eurosport.no): 21 år gamle Andreas Hanche-Olsen tok foran 2018-sesongen over kapteinsbindet etter Stabæk-legenden Morten Morisbak Skjønsberg.
– Å være kaptein for klubben som jeg har vært supporter av siden jeg var fem år gammel er selvsagt en stor ære for meg, sa Hanche-Olsen til Eurosport.no da kapteinvalget ble tatt tidligere i år.
Stabæk-trener Toni Ordinas begynnet valget av Hanche-Olsen med at han er en kriger som setter laget foran alt annet.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Etter tirsdagens landslagsuttak, der Hanche-Olsen var en 20 spillere som ble valgt ut, sanket han også mange lovord hos U21-landslagssjefen Leif Gunnar Smerud.
– Andreas er en ledertype, og det at Ordinas velger ham som kaptein er et klokt valg. Andreas er veldig smart, utrolig til stede gåde i kamp og på trening, og han er en kar som bryr seg om andre, roser Smerud.
– Så lenge han ikke bryr seg for mye om andre, er dette gode egenskaper totalt sett, legger han til.
– Er det riktig å legge så mye press på en ung gutt?
– Det avhenger veldig av den unge gutten, og hva slags press man legger. Men Andreas er en modig gutt som kan håndtere en slik rolle, sier Smerud.
I fjor spilte Hanche-Olsen åtte kamper for U21-landslaget, og i år ser det altså ut til å bli flere. Men til tross for all rosen 21-åringen sanker, er det ikke aktuelt for Smerud å bruke ham som kaptein på sitt lag. I hvert fall ikke med det første.
– Andreas er foreløpig ganske fersk på landslaget. Vi har flere ledere i U21 som har vært del av en mer uformell ledergruppe, og Iver Fossum som kaptein. Derfor vil jeg ikke spekulere i om han blir kaptein nå, det får vi komme tilbake til senere, sier landslagssjefen.
– Men at han er en type som tar lederansvar er det ingen tvil om, og jeg vil gjerne ha flest mulig sånne, avslutter han.
De andre lovende norske guttene som ble tatt ut til U21-laget er disse:
Sondre Rossbach, Per Kristian Bråtveit, Erlend Dahl Reitan, Andreas Hanche-Olsen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Bjørn Inge Utvik, Ivan Näsberg, Birk Risa, Julian Ryerson, Vajebah Sakor, Mathias Normann, Morten Thorsby, Vebjørn Hoff, Mikael Ingebrigtsen, Martin Samuelsen, Tobias Heintz, Dennis Tørseth Johnsen, Runar Espejord, Henrik Bjørdal
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25