Fotball

U21-landslagssjef om Stabæk-kapteinen: – Vil ha flest mulig sånne typer

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

andreas hanche-olsen

Foto: Scanpix

AvStian Thelen | Martine Markussen
13/03/2018 på 18:12 | Oppdatert 13/03/2018 på 18:13

Andreas Hanche-Olsen spilte åtte U21-landskamper i fjor. I år blir det flere, og Stabæk-kapteinen sanker bare lovord fra landslagssjefen.

OSLO/ULLEVAAL (Eurosport.no): 21 år gamle Andreas Hanche-Olsen tok foran 2018-sesongen over kapteinsbindet etter Stabæk-legenden Morten Morisbak Skjønsberg.

– Å være kaptein for klubben som jeg har vært supporter av siden jeg var fem år gammel er selvsagt en stor ære for meg, sa Hanche-Olsen til Eurosport.no da kapteinvalget ble tatt tidligere i år.

EM-kvalifisering

Lagerbäck fortsetter som norsk landslagssjef: – Var vanskelig å si nei

06/12/2019 PÅ 07:42

Stabæk-trener Toni Ordinas begynnet valget av Hanche-Olsen med at han er en kriger som setter laget foran alt annet.

  • Les også: Ajer kan løse Lagerbäcks stopperfloke

Etter tirsdagens landslagsuttak, der Hanche-Olsen var en 20 spillere som ble valgt ut, sanket han også mange lovord hos U21-landslagssjefen Leif Gunnar Smerud.

– Andreas er en ledertype, og det at Ordinas velger ham som kaptein er et klokt valg. Andreas er veldig smart, utrolig til stede gåde i kamp og på trening, og han er en kar som bryr seg om andre, roser Smerud.

– Så lenge han ikke bryr seg for mye om andre, er dette gode egenskaper totalt sett, legger han til.

– Er det riktig å legge så mye press på en ung gutt?

– Det avhenger veldig av den unge gutten, og hva slags press man legger. Men Andreas er en modig gutt som kan håndtere en slik rolle, sier Smerud.

I fjor spilte Hanche-Olsen åtte kamper for U21-landslaget, og i år ser det altså ut til å bli flere. Men til tross for all rosen 21-åringen sanker, er det ikke aktuelt for Smerud å bruke ham som kaptein på sitt lag. I hvert fall ikke med det første.

– Andreas er foreløpig ganske fersk på landslaget. Vi har flere ledere i U21 som har vært del av en mer uformell ledergruppe, og Iver Fossum som kaptein. Derfor vil jeg ikke spekulere i om han blir kaptein nå, det får vi komme tilbake til senere, sier landslagssjefen.

– Men at han er en type som tar lederansvar er det ingen tvil om, og jeg vil gjerne ha flest mulig sånne, avslutter han.

De andre lovende norske guttene som ble tatt ut til U21-laget er disse:

Sondre Rossbach, Per Kristian Bråtveit, Erlend Dahl Reitan, Andreas Hanche-Olsen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Bjørn Inge Utvik, Ivan Näsberg, Birk Risa, Julian Ryerson, Vajebah Sakor, Mathias Normann, Morten Thorsby, Vebjørn Hoff, Mikael Ingebrigtsen, Martin Samuelsen, Tobias Heintz, Dennis Tørseth Johnsen, Runar Espejord, Henrik Bjørdal

EM-kvalifisering

Norge opp på FIFA-rankingen

28/11/2019 PÅ 09:43
EM-kvalifisering

King frykter strekk

19/11/2019 PÅ 07:25
Relatert
FotballNorgeStabæk Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen