Fredag kveld åpner Norge U20-VM mot Uruguay. Landslagssjef Pål Arne Johansen har et vanskelig laguttak foran seg. Flere av nøkkelspillerne og favorittene hos Paco har sparsommelig med spilletid i sitt klubblag. Jeg tror han starter i en 5-2-2-1 formasjon. Litt komplisert system, men noe som Paco hatt stor suksess med på dette landslaget.
Her er spillerne jeg mener han må velge i premieren.
Keeper – Julian Faye Lund:
Faye Lund er helt bankers på dette landslaget. Hans konkurrenter har ikke spilt førstelagsfotball og Faye Lund står med flere Eliteserie-kamper denne vårsesongen. Når det er sagt, er det usikkerhet rundt keepersituasjonen. Faye Lund har vært meget ujevn i kampene han har spilt denne våren.
Eliteserien
Kom ikke til enighet om ny kontrakt – nå takker landslagsspilleren for seg
2 TIMER SIDEN
Høyre vingback – Christian Borchgrevink:
Denne plassen var tiltenkt Strømsgodsets Nico Mickelson, men han pådro sge en akillesskade i bortekampen mot Odd. Borchgrevink er en god erstatter og har fått mye verdifull kamptrening i Notodden etter utlånet. Han kommer godt rustet til premieren.
Se hva panelet mener om salgsmulighetene for talenene under mesterskapet (saken fortsetter etter videoen):
Stopper – Ulrik Fredriksen:
Fredriksen har spilt seg varmere og varmere på dette landslaget og etter at Tord Salte er utelatt, er Fredriksen bankers i midtforsvaret. Han har også spilt fast for Sogndal og er i kampform. Har en duellkraft som blir verdifull.
Stopper – Tobias Børkeeiet:
Lagets hærfører. Spiller her i en litt annen rolle enn på klubblaget. Defensivt fungerer han som en stopper, og offensivt når laget har ball flytter han opp som en sentral midtbanespiller og ballfordeler. Sammen med Håland er han lagets viktigste spiller.
Stopper – Leo Skiri Østigård:
Østigård er bankers, men det er en del spørsmålstegn rundt han. Han har spilt lite fotball og har nesten ingen betydningsfulle kamper i bagasjen. Det kan fort være at han trenger litt tid å spille seg varm.
Venstre vingback – John Kitolano:
Har nesten ikke spilt reservelagsfotball heller og er for meg det usikreste kortet. Hadde det ikke vært for at jeg mener laget trenger Evjens løpskraft i midtbaneleddet, ville jeg plassert Kitolano på benken. Han har alltid vært bankers og nøkkelspiller på dette laget. Kitolano er god nok, men den sparsommelige spilletiden gjør nok Paco litt usikker.
Sentral midtbane/indreløper – Kristian Thorstvedt:
Han har sett ut som en million denne sesongen. Gjør nesten bare riktige valg med og uten ball. Målfarlig. Eneste som bekymrer meg er at han kanskje blir litt låst i denne posisjonen og ikke får utnyttet sine styrker. Men ettersom det er så mange offensive alternativer velger jeg å plassere han i denne posisjonen.
Sentral midtbane/indreløper – Håkon Evjen:
Evjen har satt preg på Eliteserien og vært årets store overraskelse. Han er fersk på dette laget, men har en løpskraft og forflytningsevne som er helt nødvendig for midtbaneleddet.
  • Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Offensiv midtbane – Tobias Christensen:
Christensen er en av Pacos favoritter. Den elegante offensive midtbanespilleren har boksåpneregenskaper som er gull verdt. Han er også en spiller som løper nok. Han er i form og har erfaring å være en nøkkelspiller for sitt lag. Kommer full av selvtillit.
Offensiv midtbane – Hugo Vetlesen:
Vetlesen har vært en av Pacos mest betrodde til tross for at han er et år yngre enn de fleste av sine lagkamerater. Rikelig med erfaring fra spill på øverste nivå i norsk fotball. Har en evne til å kunne gå av motspillere og skape ubalanse. Det som uroer meg er at formen vært lit synkende de siste ukene
Spiss – Erling Braut Håland:
Skal Norge nå langt, må Håland levere. En tanksenter som kan gjøre ting på egen hånd og det er Norge avhengig av. Det som uroer er den sparsommelige spilletiden i klubblaget. Håland har ikke tid å spille seg varm i mesterskapet, han må levere fra dag 1.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
7 TIMER SIDEN