Mikael Harstad Groven

Publisert 21/06/2017 klokken 08:54 GMT+2

Videre fra gruppespillet etter bare to kamper etter triumf over erkerival.

Saul Niguez

Uavgjort 2-2 mellom Serbia og Makedonia tidligere tirsdag betydde at vinneren av kveldskampen mellom de iberiske naboene ville være gruppevinner allerede før siste runde i gruppespillet.
– Dette var en fantastisk kamp mellom to store lag. Bare å gå videre fra en så sterk gruppe er tilfredsstillende. Vi kunne ikke forestilt oss at vi skulle være gruppevinner etter to kamper, sa Spanias landslagssjef Albert Celaes.
Saúl Ñíguez scoret for fjerde kamp på rad siden han fikk en mer offensiv rolle i laget. Sandro Ramirez og Iñaki Williams scoret også.
Portugal innledet kampen best og var veldig nær å ta ledelsen da Daniel Podence i det 11. skjøt i innsiden av stolpen bak keeper Kepa Arrizabalaga.
Portugiserne skapte flere andre gode muligheter, men i stedet var det Spania som tok ledelsen. Saúl Ñíguez gjorde alt selv da han midt i omgangen slo en tunnel, rykket forbi nok et par motspillere og sendte i vei et skudd som endret retning på uheldige Edgar Ié og falt ned i mål.
(saken fortsetter under videovinduet)

Saúl Ñíguez gir Spania ledelsen

Sjanser

Scoringen satte fart i Spania, som kunne ha økt ledelsen før pause. Tidlig i annen omgang ble laget rammet av overmot, og med få minutters mellomrom førte balltap av Gerard Deulofeu og Jorge Meré til to store portugisiske sjanser. Verken Bruno Fernandes eller Podence greide å utnytte dem.
Edgar Ié måtte i motsatt ende av banen redde på streken da Real Madrid-kometen Marco Asensio var frampå, men i det 65. minutt var det ingen bønn. En flott spansk kontring ble avsluttet da Sandro Ramírez satte inn kaptein Deulofeus innlegg.

Sandro Ramírez dobler for Spania

Håp

Innbytter Bruma skapte ny spenning med et fantastisk volleyskudd, men på overtid svarte Spanias innbytter Iñaki Williams med 3-1-målet - som også ble sluttresultatet (scoringene nederst i saken).
I det første U21-EM med 12 lag går de tre gruppevinnerne til semifinale sammen med den beste toeren. Portugal kan ikke ta igjen Spania, men må satse på å slå Makedonia i siste kamp og håpe at seks poeng holder til å bli beste toer.
I den kampen må laget greie seg uten Bruno Fernandes og Ruben Semedo, som fikk gule kort tirsdag.
Makedonia var tirsdag nær sin aller første seier mot Serbia, men Uros Djurdjevic utlignet i siste minutt.
Det er mer moro fra U21-EM onsdag kveld. Tsjekkia - Italia ser du kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge. Tyskland - Danmark viser vi samme sted kl. 20.40.