• U21-EM tirsdag: Se England - Tyskland fra klokken 17.40 og Spania - Italia fra klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Gruppespillet i U21-EM er over og tirsdag skal England, Tyskland, Spania og Italia gjøre opp om en plass i finalen.
Mesterskapet har bydd på overraskelser, skuffelser, glede og tårer. Eurosports kommentator Eivind Bisgaard Sundet har plukket ut tre skuffelser til nå.
U-21 EM
Spania-stjerne slaktes på Twitter: – Tapermentalitet
01/07/2017 PÅ 14:48
Serbia:
Det var visse forventninger til laget etter triumfen i U20-VM i 2015. Men det ble aldri noen suksess i U21-EM. Serberne måtte dra hjem med halen mellom beina etter 0-2 mot Portugal, 2-2 mot Makedonia og 0-1 mot Spania.
– Det er en liten skuffelse siden de vant U20-VM i 2015. To år senere klarer de ikke å slå Makedonia en gang, sier Sundet.
Han synes utviklingen i laget har gått feil vei. Hele ni spillere som startet eller satt på benken i U20-finalen mot Brasil var med i årets tropp.
– De var et veldig godt mesterskapslag og hadde mange av de samme spillerne som da de vant U20-VM. Mange av de spilte hjemme i serbisk liga da de vant U20-mesterskapet. Nå har mange dratt ut og spiller i større klubber. Likevel er de blitt dårligere som lag, forteller Sundet.
Saken fortsetter under bildet:

De serbiske spillerne jakter på Spanias Denis Suarez.

Foto: Scanpix

  • U21-EM tirsdag: Se England - Tyskland fra klokken 17.40 og Spania - Italia fra klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Renato Sanchez (19), Portugal:
Vår kommentator trodde at Portugals største juvel skulle endelig skinne på stjernehimmelen etter en skuffende sesong i Bayern München. Men skuffelsen fortsatte også inn i mesterskapet i Polen og spilleren som var god da Portugal stakk av med seieren i EM i 2016 har bare vært en skygge av seg selv.
– Han startet på benken i første kamp, men kom innpå og var ganske bra der. Så startet han mot Spania, men ble byttet ut der og i den siste kampen. Han klarte ikke å sette sitt preg på Portugal og da de virkelig trengte ham ble han byttet ut, forteller Sundet.
Portugal røk ut av mesterskapet ettersom de ble den dårligste toeren. Det topper en elendig sesong for 19-åringen.
– Han hadde en såpass skuffendes sesong i Bayern at jeg trodde da han fikk spille med litt yngre folk, at han ville vise potensiale fra EM i fjor. Han var helt vanvittig i det mesterskapet og ble kåret til Golden Boy for 2016 av europeiske sportsjournalister, sier Sundet.
– Sesongen har vært mørk. Han har ikke gjort noen ting for Bayern Munchen. Han har spilt, men han har ikke scoret eller hatt målgivende. Han har vært veldig svak, fortsetter Sundet.
Saken fortsetter under bildet:

Det har ikke vært Renato Sanches' sesong.

Foto: Scanpix

Gianluigi Donnarumma (18), Italia:
Italia og det store keepertalentet Donnarumma er klare for semifinalen etter å ha vunnet gruppen på innbyrdes oppgjør mot Tyskland. Selv om den italienske keeperen holdt nullen mot Danmark og Tyskland hadde Eurosports kommentator ventet seg mer av arvtakeren til Gianluigi Buffon.
I kampen mot Tsjekkia gikk det galt for keeperen der Italia tapte 1-3, og det er denne kampen som gjør at 18-åringen havner på denne listen.
– Jeg hadde egentlig forhåpninger til Donnarumma, som egentlig ikke har gjort noe særlig. Selv om de er i semifinalen nå. Han var veldig svak i kampen mot Tsjekkia. Han kunne ha kostet Italia avansementet der, forklarer Sundet.
Rett før mesterskapet ble det kjent at Donnarumma ikke ville fornye kontrakten med Milan. Kontraktssagaen har skapt mange overskrifter og under den første kampen mot Danmark kastet egne fans penger etter 18-åringen. Sundet tror hele saken har påvirket keeperen under mesterskapet.
– Jeg tror han har vært litt preget. Det ser ikke ut som at det er det morsomste han driver på med nå, forteller Eurosports kommenator.
  • U21-EM tirsdag: Se England - Tyskland fra klokken 17.40 og Spania - Italia fra klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
U-21 EM
Drakamp om U21-stjernens underskrift
30/06/2017 PÅ 17:00
U-21 EM
Atlético Madrid-stjernen lekte med Italias Serie A-gutter
27/06/2017 PÅ 20:47