Sverige–England 0–0:
Jordan Pickford satte torsdag britisk overgangsrekord for en keeper da han gikk fra Sunderland til Everton for en sum som til slutt kan ende på 320 millioner norske kroner.
Fredag var den ferske Toffees-keeperen på plass mellom stengene for Englands U21-landslag som EM-åpnet mot regjerende mester Sverige.
U-21 EM
Den engelske forbannelsen fortsetter
27/06/2017 KLOKKEN 18:46
Nn kamp som lenge ikke inneholdt de helt store sjansene før hvilen, fikk litt mer fart i andreomgang. Med ti minutter igjen av oppgjøret fikk svenskene straffe da Linus Wahlqvist ble feid over ende av Leictester-spiller Ben Chilwell.
– Han har stor fart og kommer inn med knottene. Men han er på ball, så den kan diskuteres, sa Eurosport-ekspert Bengt Eriksen om situasjonen.
Et gammelt jungelord sier at den som blir tatt helst ikke skal ta straffen selv, men Wahlqvist tok selvsikkert med seg ballen og plasserte den på ellevemetersmerket.
Det burde Norrköping-backen aldri ha gjort, for forsøket var alt annet enn bra. Pickford stod lenge og fikk en relativt enkel jobb med å stoppe svenskens forsøk.
– Det er en elendig straffe. Ikke blir det hardt og ikke er det lobb, og det er midt på mål, slo Eriksen fast.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Svenskene var laget som skapte de beste mulighetene etter hvilen, men selv da Pickford var utmanøvrert holdt det ikke for Söta Bror. Pawel Cibicki var aller nærmest da han bøyde et skudd i tverrligger og ut etter en drøy times spill.
Ett poeng er likevel en helt grei EM-åpning for begge lag, noe Pickford selv også slo fast overfor BBC.
– Jeg stod så lenge jeg kunne og fikk stoppet straffen, det er jobben min. Sverige drepte tempoet i kampen litt med kampplanen sin. Nå ser vi frem mot neste kamp på mandag.
– Det var veldig greit å få gjennomført overgangen til Everton sånn at jeg kan konsentrere meg om turneringen i stedet. Everton er den beste klubben for meg nå, sa han.
Polen–Slovenia avslutter Gruppe A fredag kveld kl. 20.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Slik startet lagene:
Sverige: Cajtoft - Wahlqvist, Une Larsson, Dagerstål - Lundqvist, Hallberg, Tibbling, Fransson, Olsson - Cibicki, Engvall.
England: Pickford - Holgate, Chambers, Mawson, Chilwell - Ward-Prowse, Baker, Chalobah, Murphy - Redmond, Abraham
U-21 EM
U21-EMs overraskelser – Elmas (17) kan være den neste juvelen i europeisk fotball
27/06/2017 KLOKKEN 13:18
U-21 EM
Tittelforsvareren på hodet ut av EM
23/06/2017 KLOKKEN 07:39