Tyskland–Spania 1–0:
Spanias unge stjernegalleri hadde blendet og sjarmert hele Fotball-Europa i U21-mesterskapet i Polen de siste ukene. Men i finalen mot den tyske maskinen sa det bom stopp. Et velorganisert og entusiastisk tysk lag var i realiteten best fra start til slutt.
– Tyskland var best forberedt og hadde bestemt seg for å vinne denne finalen. Men de må være veldig forundret over ikke å bli satt på flere prøver av dette spanske laget. Den tyske keeperen kan gå rett på banketten uten en gang å skifte klær, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
3 TIMER SIDEN
Mitchell Weiser ble matchvinner med en scoring av de sjeldne på tampen av førsteomgang. Spania kom til finalen med 12-2 i målforskjell, men klarte aldri å sette ordentlig trykk på Tyskland etter scoringen, og kan smykke seg med tittelen Europas beste U21-landslag for andre gang i historien.

Frisk åpning

Spania åpnet best og hadde mye av spillet i innledningen, men etter hvert tok tyskerne mer over og skapte et par farlige muligheter. Nærmest var Max Meyer da han headet i stolpen.
Serge Gnabry var et annet aktivum og stod bak mye av det tyskerne skapte. Bayern Münchens ferske kantspiller kunne også med litt hell tegnet seg på scoringslisten da han på vakkert vis tok ned en ball i Spanias felt før han banket til fra skrått hold.
Etter en fartsfylt start, falt både tempo og intensiteten litt ut av oppgjøret, og for den nøytrale seer kom det som en redning da Mitchell Weiser på nesten uforståelig vis stanget Tyskland i ledelsen fem minutter før pause.
– Det er en fantastisk scoring. Det er så godt gjort å få ballen i mål fra den vinkelen der, Kepa er sjanseløs, sa utbrøt Eurosports kommentator Jørgen Klem.
– Det er en kamp som har skreket etter mål. Det er en veldig god prestasjon av Weiser, la ekspertkommentator Bengt Eriksen til.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tyskland i ledelsen etter utrolig heading

Dermed gikk lagene til pause med en fortjent 1–0-ledelse til Tyskland, og Spania hadde en stor jobb foran seg før de siste 45.
– Mesterskapet har vist at Spania har vært bedre etter pause enn før pause, men de må opp mange hakk, sa ekspert på spansk fotball Petter Veland i Eurosport-studioet i pausen.

Tafatte spanjoler

Den andre omgangen startet litt som den første med et spansk lag om jaktet scoring fra start og hadde mye ball. Det til tross, var det fortsatt Stefan Kuntz' mannskap som skapte de største mulighetene.
– Det ser ut som et guttelag mot voksne folk, og det er ikke Spania som er de voksne. De blir holdt med jerngrep av Tyskland og er sjanseløs i duellene, sa Eriksen da Spania stanget mot et godt organisert tysk lag.
Spania klarte aldri å sette ordentlig trykk på Tyskland, som mer eller mindre kontrollert kunne styre inn seieren. Det nærmeste de rødkledde kom var da Dani Ceballos avanserte noen meter før han sendte ballen utenfor fra rundt 20 meter, noe som egentlig sier sitt. Et lite plaster på såret for den Real Madrid-linkede midtbanespilleren er at han etter kampen ble kåret til turneringens beste spiller.
Slik startet lagene:
Tyskland: Pollersbeck; Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt; Haberer; Weiser, Meyer, Arnold, Gnabry; Philipp.
Spania: Kepa; Bellerín, Vallejo, Meré, Jonny; Llorente, Saúl, Ceballos; Deulofeu, Asensio, Sandro.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
3 TIMER SIDEN