Det var TV 2 som først skrev at Norges Fotballforbund kommer til å skjerpe smittevernsreglene spillerne i norsk toppfotball må forholde seg til.
Det bekrefter også NFF på sitt nettsted.
Brann-lege Magnus Myntevik har hatt en nøkkelrolle i fotballens smittevernsprotokoll. Han sa følgende til TV 2 tidligere fredag:
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
EN TIME SIDEN
– Vi kommer i dag ut med en presisering av karantenereglene, som gjør at det blir strengere for spillerne. Vi føler at vi har veldig god kontroll, og vi får enda bedre kontroll når de nye reglene kommer.
I starten av sesongen var spillerne i det som nærmest var en karantenetilværelse. Nå sørger smittespredningen i Norge for at man tar grep. TV 2 skriver at spillerne må unngå nærkontakt med andre enn lagkamerater, trenere og støtteapparat utenfor hjemmet. Nødvendige turer til butikk og apotek kan bli gjennomført med munnbind, dersom andre alternativer ikke er mulige.
– Det vil være lov å gå på skole og jobb, og levere i skoler og barnehager, men ellers vil det være noe som ligner på fritidskarantene for dem, sier Myntevik.
Han har foreløpig ikke besvart Eurosport.nos henvendelser.
OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
2 TIMER SIDEN
Fotball
– Tør ikke fortelle hvordan den ankelen så ut
2 TIMER SIDEN