Det var VG som omtalte nyheten først.
Dommeren har dømt på Norges høyeste nivå i ni sesonger, og fått med seg 135 kamper. Til VG forteller han at det nå var på tide å gi seg.
– Det er to grunner. Det er duket for et generasjonsskifte blant dommerne, og NFF må rydde plass til yngre krefter. Så er det også et veldig passende tidspunkt for min del. Jeg har en krevende og spennende jobb der jeg reiser mye samt et familieliv jeg ønsker å ta en større del i, forteller han til avisen.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
8 TIMER SIDEN
41-åringen ønsker dog ikke å forlate miljøet helt, og ser for seg en rolle som dommerveileder fra neste sesong.
Dommeren utnytter også muligheten til å ta et oppgjør med eksperter og presset man opplever i den utsatte kamplederrollen.
– Når eksperter og journalister skriver om oss dommere i sosiale medier, så kan det bli tøft. De setter en agenda som resten av hylekoret slenger seg på, og da kan det bli mye. Det er med på å gjøre dommer-rollen i 2019 mye tøffere enn det den var for fire-fem-seks år siden, sier Kjensli, som også ønsker at medieprofiler med mye «makt» tenker seg om flere ganger før de sager dommerne slik at neste generasjons dommere skal slippe personlig hets og det store trykker de opplever.
Kjensli har ikke flere kamper igjen denne sesongen, noe som betyr at Sarpsborg 08-Haugesund ble hans siste kamp i Eliteserien.
Dommeren har kommet mye i fokus i 2019-sesongen, blant annet etter en del kontroversielle situasjoner. Han har også måttet tåle mye kritikk i sosiale medier, noe som er grunnen til at han oppfordrer til aktsomhet på de plattformene.
Senest tidligere i denne måneden fikk han hard medfart av spiller Sondre Solholm Johansen, etter kampen mot Odd. Se hva som ble sagt her:
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
11 TIMER SIDEN