– Det var som forventet. Vi kunne ikke rote oss bort mot dem. Det er en kamp Norge skal vinne ti av ti ganger. Men det er klart, jobben må gjøres, og det gjorde de, sier John Arne Riise til Discovery etter lørdagens landskamp.
Det endte med en komfortabel 2-0-seier til Norge etter scoringer av Haaland og Moi. Dermed har Norge et godt utgangspunkt etter fem kamper i VM-kvalifiseringsgruppe G.
– Nå er det Gibraltar på tirsdag. Det blir walkover. Så er det Nederland og Tyrkia som er de to viktigste kampene, legger Riise til.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
14 MINUTTER SIDEN
Mannen med flest landskamper for Norge gjennom tidene er dog ikke helt overbevist over det de norske gutta har levert under Ståle Solbakken så langt.
Les også: Solbakken om landslagsuken: – Bunnsolid

Mer å gå på

– Noen kamper har vært bra. Men det har vært noe surr bakover. Det var bra mot Nederland, mye bedre etter at de la om formasjonen i andre omgang. Men det tar tid å få gutta inn i system, og så er det noen som ennå ikke har vist toppnivået sitt. Det er mye mer å gå på, og det er jo positivt med tanke på at de har hatt OK resultater uten å spille opp mot sitt beste, sier Riise, som tror Norge skal få slite med å komme til VM.
– Jeg tror det blir tøft å kvalifisere oss. Jeg tror vi ryker mot både Tyrkia og Nederland. Jeg håper jeg tar feil, sier Riise.
Han trekker likevel fram onsdagens kamp mot Nederland som et steg i riktig retning.
– Kampen mot Nederland var bra gjennomført, selv om de ikke var på sitt beste. Men Norge må spille enda bedre om de skal ta Nederland og Tyrkia. Det er bortebane i tillegg, de får hjemmefansen med seg. Det har mye å si. Men Norge går inn i de kampene med selvtillit og troa på at de kan vinne. Og det har de jo muligheter til å gjøre, sier Riise.
Sett denne?

Riise om Hovland-møte: – En syk opplevelse

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
6 TIMER SIDEN