Martin Ødegaard ble en del av Arsenal da han ble lånt ut fra Real Madrid i Januar. Siden da har det blitt to innhopp i Premier League, og det er foreløpig for tidlig å si om låneoppholdet kommer til å bli en suksess.
Etter lite spilletid i den spanske toppklubben, er det mange som håper at Ødegaard for alvor kan etablere seg i en av de største klubbene. Den tidligere Liverpool-spilleren, John Barnes, unner 22-åringen å lykkes i engelsk fotball.
VM
Revolusjonerende VM-ball vekker oppsikt
3 TIMER SIDEN
– Jeg håper at han kommer til å gjøre det veldig bra. Det er ikke for sent for Ødegaard, og han er kommet til en klubb som spiller samme type fotball som han ønsker, sier Barnes.
Den tidligere fotballspilleren, som har kamper for Charlton, Newcastle og Watford, i tillegg til Liverpool, er en av legendene fra den sistnevnte klubben som bidrar i en ny dokumentar om Liverpools sukssess under Klopp, The End of The Storm.
Barnes tror Ødegaard vil kjenne forskjellen på engelsk og spansk fotball på kroppen.
Han trekker fram tidligere norske fotballspillere, som han mener ligner Ødegaard rent fysisk, og tror 22-åringen kan møte på noen av de samme utfordringene som dem.
– Hvis du ser på Ødegaard, så ser du på Erik Mykland og Mini Jakobsen – de var veldig gode spillere, men fysisk, så ser du på Premier League og tenker at det kanskje ikke var for dem.
Den engelske ligaen er kjent for å være fysisk. Det er først og fremst det som gjør at Barnes tror en annen nordmann, Erling Braut Haaland, passer bedre inn på Englands øverste nivå.
Han forklarer antakelsen med å sammenligne Haaland med norske fotballproffer som har spilt i hans hjemland og opplevd suksess.
– Ser du på Tore Andrè Flo og Stig Inge Bjørnebye, så ser du at selv om de kanskje ikke var så teknisk, så var de store, fysiske spillere som kunne håndtere trykket. Haaland er både teknisk og fysisk. Han er en norsk spiller som passer inn i den engelske fotballen.
Den tidligere fotballspilleren, som har 407 kamper for Liverpool, er ikke i tvil om at Dortmund-spillerens kvaliteter ville blitt satt pris på i en Premier League-klubb.
– Haaland er stor, rask, sterk og han kan score mål. Han er ingen messi-type, men det trenger vi ikke i England. Jeg er sikker på at han kan gjøre det bra her. Jeg er spent på å se om han tar det steget.
Dokumentaren The End of the Storm ser du på discovery+.
VM
FIFA ser på mulig homohets fra mexicanske VM-tilskuere
6 TIMER SIDEN
Fotball
Mauricio Pochettino om Messis framtid på Argentina: – Han gjør som han vil
7 TIMER SIDEN