I slutten av januar reiste han fra FK Haugesund til nederlandske Vitesse. En drøy uke etter ankomsten fikk sørlendingen debuten i bortekampen mot Den Haag.
– Jeg fikk 15 minutter i debuten. Etter det har jeg spilt 90 minutter i alle kampene, sier Tronstad til Eurosport på telefon fra Nederland.
Han forteller at han ikke hadde forventet å få fast plass på laget så fort.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
– Men jeg hadde et mål om å klare det, sier han.

– Det handler om Europa-spill

Tronstads rolle i Vitesse minner mye om den han hadde i Haugesund, sier han.
– Vi spiller med to sittende midtbanespillere, i motsetning til én i Haugesund. Men han jeg spiller ved siden av er mer offensiv, så jeg blir liggende for å balansere.
– Det er mye kontringer her, mye Hawaii-fotball, og Vitesse trengte en som kunne balansere på midten. I tillegg har jeg mye mer ball nå, og er med på å starte angrep, sier han.
Med 10 kamper igjen av sesongen, ligger Vitesse på 7. plass i nederlandske Eredivisie. En plass som er svært viktig i kampen om Europa League. Lagene som ender mellom 4. og 7. plass i ligaen skal ut i kvalifisering om en plass i Europa League-kvalifisering.
– Det handler om å komme topp syv. Vi ligger der nå, men det kommer lag bakfra så vi må vinne kamper, sier sørlendingen.
Tronstad, som senest i fjor sommer spilte kvalifisering til Europa League med Haugesund, håper Vitesse kommer seg ut i det gjeve selskap.
– Der får vi spille mot gode lag, og det er en fin arena å vise seg frem på. Jeg håper vi kommer oss helt til gruppespillet, sier han.

Hjemmedebut mot Ajax

Etter innhoppet i debuten har 24-åringen spilt fire kamper fra start. Deriblant cup-oppgjøret mot Ajax. Det ble Tronstads hjemmedebut for hans nye klubb.
– Jeg hadde sett meg ut den kampen på forhånd. Det var veldig kjekt å spille, det var god stemning på tribunen og vi hang godt med i kampen.
Det endte til slutt med et 0-3-tap mot fjorårets semifinalist i Champions League.
– Vi burde scoret mål, men ble istedet hardt straffet, oppsummerer han.
Det har altså blitt fem kamper i Vitesse-drakten så langt. Men noen scoring, det har han ikke vært i nærheten av ennå.
– Det hadde vært veldig gøy å score, men det er ikke der fokuset ligger. Det viktigste er å prestere, spille fast og hjelpe laget å vinne.
Artikkelen fortsetter under videoen.
  • Fikk du med deg dennne?

Sjekk Martin Ødegaards hilsen til Nederland-klare Tronstad

Vil lære språket

Allerede fem dager etter at han ankom Arnhem, byen der Vitesse holder til, flyttet han inn i leilighet.
– Jeg har funnet meg godt til rette. Jeg brukte den første tiden på å bli kjent med byen, lagkamerater og menneskene, sier han.
Men er det en utfordring man har som nyinnflyttet i et nytt land, er det språk.
– Jeg begynner å plukke opp litt nederlandsk. Jeg har lyst til å ta noen timer, lære språket, sier han.
Innad i laget går det meste på engelsk.
– Det er ikke noe stort problem. Alle kan engelsk, og det meste av prat går på engelsk. De gangene det skjer noe på nederlandsk, har vi en oversetter.
Bare dager etter at Tronstad signerte for Vitesse, fulgte Filip Møller Delaveris etter. Han gikk fra Odd til den nederlanske toppklubben.
– Det er veldig fint å ha ham her. Han er en hyggelig og hardtarbeidende type. Jeg tar litt vare på han, han er lillebroren min, sier Tronstad, som legger til at det er greit å snakke litt norsk.
Neste kamp for Tronstad, Delaveris og Vitesse er førstkommende lørdag. Da står Zwolle på motsatt banehalvdel.
Sett denne?

Se Tronstads første intervju i Vitesse: – Vil ta nye steg her

Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN