Både Norge og Tyskland har gått ut med klare meninger stemplet på T-skjortene sine før VM-kvalifiseringskampene tidligere denne uken.
Tidligere Everton og nåværende Belgia-trener, Roberto Martínez, sier til CNN at det ville være en stor feil å boikotte VM i 2022.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
15 TIMER SIDEN
– Det ville være en stor feil. Jeg tror det er på tide å innse at boikott ikke er veien å gå, sier han og legger til:
– Vi alle kjenner situasjonen i Qatar, og siden VM skal dit, vil det være en god anledning til å sette søkelyset på hva som ikke er rett i verden.
– Ikke snu ryggen til. Boikott er den enkleste utveien. Vi trenger å gjennomføre et flott VM, for så deretter å være sikre på endringer, sier Martinez.
Den norske markeringen i Gibraltar onsdag kveld gikk verden rundt. Solbakken sa dagen etter at det er trykket opp flere T-skjorter med lignende budskap. På spørsmål fra NTB utelukket han ikke at flere av disse vil bli brukt senere.
– Det er viktig for meg å si at vi har tatt et standpunkt fordi vi gjerne vil hjelpe, og det har gitt gjenklang rundt omkring, men det er ikke sånn at vi mener at nå er alt løst, at vi har gjort nok eller at folk skal se hvor gode eller flinke vi er, sa Solbakken.
Tyskland-proff Alexander Sørloth sa torsdag at han håper Fifa får med seg budskapet fra det norske landslaget.
– Jeg synes det var en fin start. Spillerne diskuterte det, og det var enstemmig. Så håper jeg flere (land) vil melde seg på, og at Fifa ser det.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
16 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
17 TIMER SIDEN