Kvartfinale-returkampen mellom Shanghai SIPG og Guangzhou Evergrande ble av det meget dramatiske slaget. Til tross for at mannskapet til Villas-Boas ledet 4-0 fra det første møtet på hjemmebane, holdt laget på å ryke ut.
Shanghai SIPG sikret til slutt semifinalebilletten i en intens straffesparkkonkurranse etter at det sto 5-5 etter ordinær tid.
Det er første gang at SIPG når semifinalene i asiatiske Champions League, men etter kampen framsto trener Villas-Boas alt annet enn jublende. Portugiseren langet blant annet ut mot kampens italienske dommer Alireza Faghani, som viste ut ikke mindre enn to Shanghai-spillere i ekstraomgangene.
Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
2 TIMER SIDEN

Regisserte «ulykker»

Den største tiraden var likevel rettet mot Evergrande, som har vunnet turneringen to ganger tidligere. Videobilder som har dukket opp på internett, som tilsynelatende stammer fra Shanghais lagbuss på vei til kampen, viser at laget ved fem anledninger havnet i trafikkproblemer som følge av episoder forårsaket av de samme bilene.
– Vi kom til denne kampen i buss. De samme bilene skapte to ulykker rett foran oss, så det ble et problem, sa Villas-Boas etter kampen.
– Dette (å gå videre) er SIPGs største prestasjon noensinne, for det virker som om klubben som har dominert Champions League, får lov til å gjøre hva som helst. De kan blokkere hoteller og sørge for at folk forårsaker ulykker foran oss, tilføyde han.
Ledelsen i Guangzhou Evergrande har ikke svart på anklagene.

Varme garderober og kalde dusjer

I de omtalte videobildene blir veien foran Shanghai-lagets buss ved fem anledninger blokkert av at to sølvfargede bilder tilsynelatende er involvert i ulykker. Trafikkproblemene det forårsaket bidro til at Villas-Boas og hans mannskap kom for sent fram til kampen.
I kjølvannet av lagenes første møte hevdet Evergrande-trener Luiz Felipe Scolari at airconditionanlegget i bortegarderoben var ødelagt. Brasilianeren hevdet at garderoben «var som en badstue».
Etter tirsdagens returkamp dukket det opp meldinger om at Shanghai SIPG hadde opplevd tilsvarende i sin garderobe. Det skal heller ikke ha vært varmt vann i dusjene.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
19 TIMER SIDEN