Erling Braut Haaland omtaler kampen mot Brann, da han sjokkerte bergenserne med fire mål på tyve minutter, som et slags vendepunkt i karrieren. På tribunen satt representanter fra Manchester United og noterte så blekket sprutet.
Det visste hovedpersonen selv ingenting om.
Indre Bane
Er tilbudt ny trener-kontrakt – spår likevel Grindhaug i ny rolle
13 TIMER SIDEN
– Nei, jeg hadde ikke peiling. Når du ser intervjuet etter kampen så smilte jeg mye og slik, og så klarte dere å lure ut av meg at det var kjekt at de var der og så på meg. Men jeg visste faktisk ikke det. Slik har det egentlig vært hele "karrieren" min. Far holder det meste for seg selv, i hvert fall før kamp. Det har egentlig vært fint for meg, sier Haaland med et smilt til Eurosport.
Og selv om det ble en periode med masing om hvor han skulle, hvilke klubber som var aktuelle og hva han tenkte i forbindelse med valg av neste karrieresteg, var Team Haaland rolige som den berømte skjæra på tunet.
Det imponerer Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
– Ja, for det kan være fristende å velge noe enda større enn de gjorde først, da de dro til Østerrike og han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Salzburg. Men det er noe med timing, og det å treffe rett miljø. Rett trener og rett mennesker rundt seg dit han skal reise, sier Skullerud, og fortsetter:
– I Molde var det trygt og et godt sted for Erling å være. Så evnet de å treffe på de neste stegene, og vi får gi ham tid også i Tyskland, selv om han har hatt et gjennombrudd som man bare kan drømme om der også. Men det å finne seg til rette, ha roen og nettverket rundt seg, er ekstremt viktig. Der har de vært utrolig flinke.
Og Haaland selv mener at de, til tross for mas fra omverdenen, har truffet med valgene helt fra den mye omtalte Brann-kampen og til nå.
– Ja, det stemmer det. Det er som Tor Ole er inne på, for meg er "timing everything". Du må time hvor god du er, hvor god klubben er, de folkene som er der og hvordan de tar vare på deg, utvikler deg. Det er mye som spiller inn, sier Haaland, og forteller at det var mange aktuelle klubber.
– Vi diskuterte forskjellige klubber, og kom tidlig frem til at Salzburg var det beste. Jeg har alltid tenkt slik. Jeg må ikke overvurdere meg selv. Det har alltid vært viktig for meg. Ja, jeg er god, men det er mange andre gode der ute også. Det har alltid vært viktig for meg å ikke tro at jeg er bedre enn det jeg er.
Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim liker både det han ser og det han hører fra den unge spissen, som en annnen Eurosport-ekspert, Kjetil Rekdal, tidligere har uttalt at er blant verdens beste nå.
– Jeg må bare støtte 100 prosent det Tor Ole sier, og Erling beskriver det selv. Det å ha en rådgiver, en far som Alf Inge, som har spilt på det nivået han har gjort i mange, mange sesonger og har en erfaring med det. Og den innstillingen som Erling har, med en herlig blanding av tro på seg selv og en genuin ydmykhet ... "The sky is the limit".
Og med det er mimringen om drømmekvelden i Bergen over, for denne gang. Det blir neppe den siste, ettersom Haaland forteller at han har både drakta, skoene og ballen fra kampen hjemme på Bryne.
Siden har alle piler pekt rett til himmels.
– Jeg har det veldig godt, det har vært som en drøm. Men det har også vært kamper som ikke har vært fullt så gode. Så det er ikke perfekt, men det har vært noen veldig gode år. Jeg har det veldig godt, og fortsatt gode folk rundt meg, om ikke bedre. Dette er bare starten, det kommer mer, sier 19-åringen med sitt lune smil.

Beskrivende SMS fra far under firemålsbragden: – Den mentaliteten han har lært meg

Eliteserien
Bedring på skadefronten: – De ligger i gråsonen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
17 TIMER SIDEN